Sterowanie przekaźnikami
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 8
Sterowanie przekaźnikami
Witam,
Proszę o informacje w jaki sposób można wysterować w Mach 3 przekaźniki (załączyć-wyłączyć) które umieszczone są na płycie MB1 http://www.akcesoria.cnc.info.pl/sterow ... _sskmb.htm
Proszę o informacje w jaki sposób można wysterować w Mach 3 przekaźniki (załączyć-wyłączyć) które umieszczone są na płycie MB1 http://www.akcesoria.cnc.info.pl/sterow ... _sskmb.htm
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
Ok to jest to. Sprawdziłem i jest Ok.
Mam kolejne pytanie dotyczące pozycji bazowej.
Czy jest możliwość aby ustawić pozycję bazową w Mach-u w ten sposób aby po najechaniu poszczególnych osi na krańcówki bazujące przejechały na określone pozycje. Próbowałem z wpisywaniem wartości w zaznaczone poniżej pola (ustawienie limitów) ale niestety nie odmierzając osie z krańcówek bazujących. Czy ma jest na to jakiś sposób aby osie po najechaniu na krańcówki bazujące przejechały na określone pozycje ?
Mam kolejne pytanie dotyczące pozycji bazowej.
Czy jest możliwość aby ustawić pozycję bazową w Mach-u w ten sposób aby po najechaniu poszczególnych osi na krańcówki bazujące przejechały na określone pozycje. Próbowałem z wpisywaniem wartości w zaznaczone poniżej pola (ustawienie limitów) ale niestety nie odmierzając osie z krańcówek bazujących. Czy ma jest na to jakiś sposób aby osie po najechaniu na krańcówki bazujące przejechały na określone pozycje ?
- Załączniki
-
- 1.JPG (23.32 KiB) Przejrzano 935 razy
-
- 2.JPG (30.74 KiB) Przejrzano 2040 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
poszukaj przycisku edit script butons
zaczną migac przyciski na ekranie i od bazowania kliknij otwiera sie edytor i podajesz pozycje na jaką ma pojechac pod tymi linijkami co bazują osie
wpisujesz tak jak w g-code tekst powinien byc na czerwono
zaczną migac przyciski na ekranie i od bazowania kliknij otwiera sie edytor i podajesz pozycje na jaką ma pojechac pod tymi linijkami co bazują osie
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
W którym oknie bądź menu mogę znaleźć ten przycisk. Czy możesz do posta zamieścić zrzut z ekranu?k-m-r1 pisze:poszukaj przycisku edit script butons