smarowanie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
smarowanie
Witam
Proszę o pomoc sprawa dotyczy oleju do tokarki CNC chińczyk
kończy mi się olej jaki dolewam do zbiorniczka do smarowania maszyny niestety na opakowaniu nie ma żadnych parametrów ani nazwy w instrukcji tęż nie podają nic na ten temat chciałbym użyć olej jak najbardziej właściwy a to nie jest proste może ktoś jest zorientowany jakimi parametrami się kierować i wie gdzie taki można dostać.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkiego rodzaju porady.
Proszę o pomoc sprawa dotyczy oleju do tokarki CNC chińczyk
kończy mi się olej jaki dolewam do zbiorniczka do smarowania maszyny niestety na opakowaniu nie ma żadnych parametrów ani nazwy w instrukcji tęż nie podają nic na ten temat chciałbym użyć olej jak najbardziej właściwy a to nie jest proste może ktoś jest zorientowany jakimi parametrami się kierować i wie gdzie taki można dostać.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkiego rodzaju porady.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Wpisz w wyszukiwarkę goooooooooogle hasło: "olej do prowadnic"
albo klikaj to ( sam już wpisałem) i czytaj:
http://www.google.pl/search?q=%22olej+d ... =firefox-a
Myślę, że będziesz miał duży wybór.
albo klikaj to ( sam już wpisałem) i czytaj:
http://www.google.pl/search?q=%22olej+d ... =firefox-a
Myślę, że będziesz miał duży wybór.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
tak właśnie jest dokładnie jak kolega opisuje jest zbiorniczek i jakaś tam pompka
która podaje wężykami olej który spływa po prowadnicach oraz na śrubę osi z
oś x jest tylko gniazdo do smarowania ręcznego taka oszczędność jutro zamieszczę jakieś fotki jak wygląda mechanizm razem ze zbiorniczkiem nie mam dużego doświadczenia z innymi obrabiarkami wiem tylko jak to jest u mnie rozwiązane
dlatego pytam.
Ale dzięki za wszelką pomoc.
[ Dodano: 2011-02-14, 23:20 ]
która podaje wężykami olej który spływa po prowadnicach oraz na śrubę osi z
oś x jest tylko gniazdo do smarowania ręcznego taka oszczędność jutro zamieszczę jakieś fotki jak wygląda mechanizm razem ze zbiorniczkiem nie mam dużego doświadczenia z innymi obrabiarkami wiem tylko jak to jest u mnie rozwiązane
dlatego pytam.
Ale dzięki za wszelką pomoc.
[ Dodano: 2011-02-14, 23:20 ]
a jak ten olej jest podawany na prowadnice czy tak jak na manualu czyścimy szmatką i lejemy oliwiarkąradar84 pisze:a w maszynie na której pracuję prowadnice są smarowane olejem hydraulicznym:] ctx 310 eco, który następnie spływa do emulsji:[