frezarka aluminiowa ok 200x200x50
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
mam taki i pracuje, złego słowa nie powiem, ale ja się nie znam na elektronice. Wraz ze sterownikiem dostałem manuala i co najlepsze plik z konfiguracją z machem, więc nic nie musiałem robić tylko skopiować go do katalogu macha, ale może to zleży od sprzedawcy, przesyłka zajeła tydzień... z ebaya
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 6
Także posiadam taki sterownik, jednak w Windowsie mam problemy z portem LPT czego nie mogę powiedzieć o Ubuntu które po małym przystosowaniu chyba całkowicie mi zastąpi Windowsa. Ogólnie sterownik dostarczony z manualami dla wszystkich wersji sterownika oraz demowym Machem 3 wraz z manualem do niego. Same instrukcje do sterowników pod Mach pisane łopatologicznym językiem z obrazkami.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 4
smouki pisze:mam taki i pracuje, złego słowa nie powiem, ale ja się nie znam na elektronice. Wraz ze sterownikiem dostałem manuala i co najlepsze plik z konfiguracją z machem, więc nic nie musiałem robić tylko skopiować go do katalogu macha, ale może to zleży od sprzedawcy, przesyłka zajeła tydzień... z ebaya

Trzy pytania pytania:
Jakie silniki na tym pogoniłeś ?
Kupiłeś z zasilaczem czy zastosowałeś inny ?
Możesz dać namiar na sprzedawcę ?

-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Silniki możesz odpalać z 4 jak i 6 wyjściami jednak zawsze jako bipolarne. Kupno zasilacza się nie opłaca, ponieważ za bezcen załatwiasz sobie 2 zasilacze ATX, które po wyjęciu z obudowy i małym przystosowaniu zajmują troszkę więcej miejsca niż obudowa po takim zasilaczu. Ten zasilacz z kompletu ma niestety cenę lekko wysoką.
-
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 4
Co do tej ceny zasilacza to się zgadza .mielony pisze: Kupno zasilacza się nie opłaca, ponieważ za bezcen załatwiasz sobie 2 zasilacze ATX, które po wyjęciu z obudowy i małym przystosowaniu zajmują troszkę więcej miejsca niż obudowa po takim zasilaczu. Ten zasilacz z kompletu ma niestety cenę lekko wysoką.
Dwa wolne zasilacze ATX nawet mam w piwnicy

Czy jest gdzieś opisane jak to "przystosować" ?
Z tego co wiem to takie zasilacze nie powinny być uruchamiane bez obciążenia.
Wolałbym nie kombinować na czuja - jak zadymi z zasilacza to pikuś , jak
zadymi ze sterownika będzie mi smutno.

-
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 11
W którymś z postów Kolega soki opisywał jak podłączył 2* ATXa do któregoś ze swoich projektów ster.
Odnośnie tych zasilaczy dedykowanych to są bodajże we Wrocku od 160,- w zależności od amperażu
[ Dodano: 2011-02-11, 23:43 ]
Zresztą są też dyskusje nad zastosowaniem zasilacza impulsowego i standardowego niestabilizowanego. I ten impulsowy ATX raczej się do prób nadaje, a niestabilizowany własnej konstrukcji do pracy ciągłej na maxa.
Odnośnie tych zasilaczy dedykowanych to są bodajże we Wrocku od 160,- w zależności od amperażu
[ Dodano: 2011-02-11, 23:43 ]
Zresztą są też dyskusje nad zastosowaniem zasilacza impulsowego i standardowego niestabilizowanego. I ten impulsowy ATX raczej się do prób nadaje, a niestabilizowany własnej konstrukcji do pracy ciągłej na maxa.
Pozdrawiam Sławek
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
nawet nie że bez obciążenia tylko przy nagłym skoku poboru prądu zdycha taki zasilacz chociaż ja nie narzekam bo zasilam nim moje wrzeciono i wszystko w porządku, jednak tam nie ma takich skoków napięcia ja wolałem zaufać i zwykłe trafo do krokowców założyć może przy słabszych sterownikach ATX daje radę ale przy wiekszych skokach A? już pomijam fakt z tymi prądami zwrotnymi silników czy jakoś tak bo o tym już referaty byłyZ tego co wiem to takie zasilacze nie powinny być uruchamiane bez obciążenia.

syntetyczny jaki ten stabilizator na scalaku coś czy po prostu kondensatory?