Klucz pneumatyczny
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Klucz pneumatyczny
Witam .
Ponieważ w temacie narzedzi pneumatycznych jestem kompetnie zielony, mam pytanie:
jakiej mocy klucz pneumatyczny potrzebny jest do przykręcania i odkręcania śruby M20 ?
Ponieważ w temacie narzedzi pneumatycznych jestem kompetnie zielony, mam pytanie:
jakiej mocy klucz pneumatyczny potrzebny jest do przykręcania i odkręcania śruby M20 ?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
To mialem na myśli.Nie wymiana a dobudówka

Z kluczami to będziesz mial dwa rodzaje; pierwszy to klucz do dokręcania i jest on podobny do grzechotki, nawet zmianę kierunku obrotów ma w glówce i pracuje on plynnie, a drugi to taki który przeważnie mają w serisach wulkanizacyjnych i ten jest mocniejszy i ma bardziej szarpaną pracę przy obciążeniu.
Oczywiście silę podaną będziesz mial przy danym ciśniniu, zazwyczaj okolo 6 atm.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
1200Nm to szukaj klucza 1'', i to raczej markowego.
Wydatek zrodla powietrza gdzies na poziomie 500-1000l/min i gruby przewod pomiedzy kluczem a sprezarka (zbiornikiem).
Momentem na reku sie nie przejmuj, tam bezwladnosc calego kucza powoduje ze tego sie nie odczuwa.
Chyba ze bedziesz krecil caly dzien
Wydatek zrodla powietrza gdzies na poziomie 500-1000l/min i gruby przewod pomiedzy kluczem a sprezarka (zbiornikiem).
Momentem na reku sie nie przejmuj, tam bezwladnosc calego kucza powoduje ze tego sie nie odczuwa.
Chyba ze bedziesz krecil caly dzien