Jak to zrobić, aby NX generował kod na wiercenie otworów na różnych poziomach
Przykład:
Mam na płycie 10 otworów, 5 z nich jest na głębokości 5mm a kolejne 5 na 20mm (otwory nie przelotowe), NX nie widzi tych głębokości.
Wielopoziomowa obróbka otworów
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
A robisz to opcją HOLE MAKING ? Jeżeli nie, to musisz to rozbić na 2 operacje , bo inaczej Clearance będzie inna i przy małej odległości przyłożysz na szybkim w materiał.
Czasem lepiej rozbić to na 2 bądź więcej operacji niż ustawiać hole making ,który pochłania więcej czasu.
Co do "widzenia" głębokości to trzeba ustawić na Model Depth, a wcześniej mięć bryłe ale to chyba oczywiste
Czasem jak się człowiek spieszy to zapomni też przestawić geometrii z MCS na WORKPIECE , wtedy też nie "widzi" głębokości .
Czasem lepiej rozbić to na 2 bądź więcej operacji niż ustawiać hole making ,który pochłania więcej czasu.
Co do "widzenia" głębokości to trzeba ustawić na Model Depth, a wcześniej mięć bryłe ale to chyba oczywiste

Czasem jak się człowiek spieszy to zapomni też przestawić geometrii z MCS na WORKPIECE , wtedy też nie "widzi" głębokości .
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Wszystko miałem dobrze ustawione. Użyłem opcji DRILL->peck drilling. Głębokości używałem wszystkie możliwe
i nic to nie dało, przypadek który opisałem działa tylko gdy otwory są przelotowe, to wtedy faktycznie w kodzie są odpowiednie cykle na różne głębokości.

CNC [FADAL 4020] ->CMM [Mitutoyo BN710]-> CAD,CAM (NX7.5 modeling, drafting, manufacturing)