a kolejny też będzie za drogo
odpuścić

zuza13 pisze:Ja się w końcu chyba ostatecznie zdecyduję na zakup smartcam, mają mieć promocje w lutymA co do instrukcji, to dostałam ostatnio od nich PDF z toczenia i frezowania około 70 stron i filmy instruktażowe do polskiej wersji..
Widziałam jak na nim pracują w stanach i dlatego się na niego chyba zdecydujemy i już trochę czasu się go uczę, bo za bardzo nie było czasu w robocie, ale w sumie jest prosty.
Natomiast z tych przez ciebie wymienionych wydaję się, że ma najwięcej możliwości rozwojowych w tej cenie.
Proponują mi jeszcze za darmo ViCAD 2d/3d, ale muszę mu się bardziej przyjrzeć przy zakupie advane milling. - ale znowu nie chcą tego łączyć z promocją, która ma być w lutym..
A czego Ci brakuje żeby to był CAM?Hmm no zostanę przy swoim zdaniu, że to raczej nie jest cam.
(a jego prawdziwą wartość znajdź sobie na rynku amerykańskim i zobacz jak dystrybutor roluje Polaków)
W bieżącym roku kupiłem nową wersję ZW3D 3xMachining(okrojony CAD + CAM 3+2 osie) za 12 tys. zł, a dodatek do 4 i 5 osi płynnych katalogowo kosztuje o ile pamiętam 4 tys. Euro.ambrosius pisze:Ceny katalogowe:
ZW3D Premium 3 osie + 2 indeksowane ->> 5 tys Euro ->> 20 tys PLN
ZW3D 5x Premium 5 osi płynnych - >> 5 tys Euro + 15 tys PLN = 35 tys PLN