pomocy!!!!!!ratunku!!!!!porady!!!!
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 48
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 19
Ja osobiscie nie znam eduCADa,wiec Ci nic nie poradze,ale moze ktos inny udzieli informacji.Ja tez jestem amatorem,cała swa wiedze czerpie z forum.I nie dołuj sie ,fakt maszynka badziewna ,ale aby sie nauczyc ,to potrzeba troche czasu.Musisz czytac forum,a pomału do wszystkiego dojdziesz.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, 21:29 przez Leszek_Z, łącznie zmieniany 1 raz.
Oko za oko,ząb za ząb,a du** za pieniądze..
-
-
-
- Posty w temacie: 19
Pytasz czemu badziewna?Wałki niepdparte -Na bank beda sie uginac.Bardzo wiotka i małostabilna konstrukcja.Słabe silniczki krokowe-nie pobawisz sie w twardych materiałach i bardzo wolno bedzie to chodziło.Elektrowrzeciono tez podejrzewam że za długo nie pociągnie.Popatrz sobie w dziale galeria jakie konstrukcje powstaja w domach. Nawet gdybys zrobił porzadna konstrukcje z płyt MDF+ porzadne prowadnice i w miare mocne silniczki krokowe + sterowniki ,To taka konstrukcja pobije na łeb ten wynalazek
[ Dodano: 2011-01-11, 21:39 ]
Nie mam ,ale mam dobry humor i za 15min zamieszczę
[ Dodano: 2011-01-11, 21:39 ]
Nie mam ,ale mam dobry humor i za 15min zamieszczę

Oko za oko,ząb za ząb,a du** za pieniądze..
-
- Posty w temacie: 5
Zacząłem pisać a tu już tylu innych się wypowiedziało.
Kolego ta maszyna jest tylko na pokaz, nic na nie konkretnego nie zrobisz, może model ze sklejki, który szybciej wytniesz piłką włosową.
Zaczynając przygodę z CNC też znalazłem cwaniaka (chyba gdzieś koło Torunia), który sprzedawał, na Allegro, frezarkę grawerkę z płyty MDF. Miała ona frezować grawerować z dokładnością do 0,5 mm, we wszystkim, w metalach też. Dopiero jak zacząłem z nim korespondencję, przekonałem się, że coś z nim „nie tak” (naciągacz)
Kilka tygodni czytania tego forum i za połowę ceny sam zrobiłem sobie taką maszynę, której szukałem.
POMOGLI KOLEDZY Z TEGO FORUM, ZAWSZE TO BĘDĘ PAMIĘTAŁ.
A znasz programy np. autoCad, Corel, lub inne, w których będziesz ryzował projekt do frezowania. A jaki program to przetworzy na język maszyny (Step2CNC, Mach).
Daleka droga, życzę powodzenia. Chętnie pomogę, ale zacznij zadawać konkretne pytania. No i radziłbym poczytać na tym forum.
Nie zniechęcaj się, ale kasę umoczyłeś.
Kolego ta maszyna jest tylko na pokaz, nic na nie konkretnego nie zrobisz, może model ze sklejki, który szybciej wytniesz piłką włosową.
Zaczynając przygodę z CNC też znalazłem cwaniaka (chyba gdzieś koło Torunia), który sprzedawał, na Allegro, frezarkę grawerkę z płyty MDF. Miała ona frezować grawerować z dokładnością do 0,5 mm, we wszystkim, w metalach też. Dopiero jak zacząłem z nim korespondencję, przekonałem się, że coś z nim „nie tak” (naciągacz)
Kilka tygodni czytania tego forum i za połowę ceny sam zrobiłem sobie taką maszynę, której szukałem.
A znasz programy np. autoCad, Corel, lub inne, w których będziesz ryzował projekt do frezowania. A jaki program to przetworzy na język maszyny (Step2CNC, Mach).
Daleka droga, życzę powodzenia. Chętnie pomogę, ale zacznij zadawać konkretne pytania. No i radziłbym poczytać na tym forum.
-
http://allegro.pl/item1351430913.html tu jest ta sama maszynka tylko o polowe mniejsza,moja maszynka jest wlasnie od tego producenta,lesiu a jak mi sie cos faktycznie zepsuje to koszt naprawy ile wyniesie wg ciebie? na silniczek nie daj Boze
[ Dodano: 2011-01-11, 21:44 ]
umiem robic krzywe w educad np litery ,najprostrze rzeczy,moze za jakis czas bede sam ja umiel ulepszyc zeby nie byla taka "guwniana"
a forum czytam caly czas
a jak ja moge ulepszyc na poczatek??
[ Dodano: 2011-01-11, 21:45 ]
a tak w ogole to dzieki ze próbujecie mi pomoc
[ Dodano: 2011-01-11, 21:46 ]
- licencjonowany program sterujący PC-NC (wersja angielska lub niemiecka, pod DOS, dla systemu Win'98, instrukcja angielska oraz skrócona wersja po polsku) to jest program ktory obsluguje maszynke
[ Dodano: 2011-01-11, 21:55 ]
[ Dodano: 2011-01-11, 21:58 ]
i nastala cisza...
umiem robic krzywe w educad np litery ,najprostrze rzeczy,moze za jakis czas bede sam ja umiel ulepszyc zeby nie byla taka "guwniana"
a forum czytam caly czas
a jak ja moge ulepszyc na poczatek??
[ Dodano: 2011-01-11, 21:45 ]
a tak w ogole to dzieki ze próbujecie mi pomoc
[ Dodano: 2011-01-11, 21:46 ]
- licencjonowany program sterujący PC-NC (wersja angielska lub niemiecka, pod DOS, dla systemu Win'98, instrukcja angielska oraz skrócona wersja po polsku) to jest program ktory obsluguje maszynke
[ Dodano: 2011-01-11, 21:55 ]
a jak zaczynales to miales jakiekolwiek pojecie o elektronice i w ogole wiedziales cos na temat cnc?jora38 pisze:Zacząłem pisać a tu już tylu innych się wypowiedziało.
[ Dodano: 2011-01-11, 21:58 ]
i nastala cisza...
amator
-
pisze cos takiego jak wlacze link "Galeria przemo23qaz jest pusta lub nie została utworzona"Leszek_Z pisze:fotka https://www.cnc.info.pl/album_personal.htm
amator