Zakup "małego" lasera
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Ja akurat nie wiem czemu jestem ignorowany przez Trodata, więc i Trotec mnie olewa, poza tym z COLOP-em pracuję od dwóch lat, więc jakoś tak wyszło, że będę brał laser od nich, a chińczyka oddam za pozostałość rat leasingu (żeby się tylko go pozbyć).
Nie zmienia to faktu, że wszędzie gdzie rozmawiam ze znajomymi z branży odbija się echem powiedzonko "Tanie mięso psy jedzą"... więc czy Trotec, czy VLS, to jednak porządne lasery są i swoje odpracowują z nawiązką. Przynajmniej człowiek normalnie pracuje, a nie tak jak u mnie... znowu coś jest nie tak. Moc stracił, wymieniłem tubę na nową (z marnym efektem). Od 21. grudnia chłopaki na serwisie praktycznie nie pracują, więc dopiero 3. stycznia będę mógł wysłać do nich laser do sprawdzenia. Do mnie nie przyjadą, bo mój laser jest za tani i do takiego nie przyjadą na serwis (nie opłaca im się).
No dobra, potrzebuję też większy i szybszy laser, ale chińczyka już nie wezmę.
Jeśli ktoś uważa, że chińskie są porównywalne z markowymi, to proszę o kontakt, z chęcią się tego mojego pozbędę.
Nie chce ktoś może lasera chińskiego 50W?
275x420 mm maksymalna wielkość ciętego elementu.
Nie zmienia to faktu, że wszędzie gdzie rozmawiam ze znajomymi z branży odbija się echem powiedzonko "Tanie mięso psy jedzą"... więc czy Trotec, czy VLS, to jednak porządne lasery są i swoje odpracowują z nawiązką. Przynajmniej człowiek normalnie pracuje, a nie tak jak u mnie... znowu coś jest nie tak. Moc stracił, wymieniłem tubę na nową (z marnym efektem). Od 21. grudnia chłopaki na serwisie praktycznie nie pracują, więc dopiero 3. stycznia będę mógł wysłać do nich laser do sprawdzenia. Do mnie nie przyjadą, bo mój laser jest za tani i do takiego nie przyjadą na serwis (nie opłaca im się).
Jeśli ktoś uważa, że chińskie są porównywalne z markowymi, to proszę o kontakt, z chęcią się tego mojego pozbędę.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 10
dokładnie - mamy tu przykład tego o czym kiedyś pisałem, jak istotny jest serwis... u mnie w speedy 100 ułamała się taka blokada w narożniku od zamykania klapy (bez skojarzeńpulson pisze:Ja akurat nie wiem czemu jestem ignorowany przez Trodata, więc i Trotec mnie olewa, poza tym z COLOP-em pracuję od dwóch lat, więc jakoś tak wyszło, że będę brał laser od nich, a chińczyka oddam za pozostałość rat leasingu (żeby się tylko go pozbyć).

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
A może polski Techsol? np. http://www.techsol.com.pl/index.php?act ... ta&pict=50
Sam się zastanawiam nad kupnem lasera do wycinania laminatu więc też ciekawi mnie jakie inni doświadczenia mają. Czy ktoś używał tych laserów z techsolu?
Sam się zastanawiam nad kupnem lasera do wycinania laminatu więc też ciekawi mnie jakie inni doświadczenia mają. Czy ktoś używał tych laserów z techsolu?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
@wojtekdgprint niestety nie widziałem i nie pracowałem na innych laserach jak chińczyk i VLS, więc niestety nie jestem w stanie zaprzeczyć lub potwierdzić Twojego porównania, ale między VLS-em a chińczykiem jest chyba większa przepaść nić między VW a daewoonie ukrywajmy - trotec = mercedes klasy S, uls = vw, gcc = skoda, epilog między ULS i GCC. Chińczyk = deawoo

Poza tym jestem użytkownikiem VW Passat B4 i bardzo go sobie chwalę

a tak na serio, to na razie cena do możliwości i serwisu VLS-ów bardzo mi odpowiada - zwłaszcza, ze nie opieram się na opiniach handlowców, tylko na pracy z VLS-em u znajomego 3.60 (25W) i 4.60 (120W z dwiema tubami i podwójną głowicą) w czasie kiedy mój chińczyk przestawał pracować.
Na razie pewnie na kilka lat zaufam VLS-owi, ale jeśli będę miał przyjemność porównać go z Troteciem, to pewnikiem też o tym napiszę.
Tak jak piszesz, poważnym ludziom potrzebny jest laser do pracy - do działań biznesowych, a chińczyki to mimo wszystko na razie jest sprzęt dla hobbystów i ludzi o mocnych nerwach.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 10
@pulson co jest fajne w trotecu i co najbardziej w nim cenie i czym się wyróżnia, precyzja + wykonanie SZOK to tak jakby ułożyć domek z klocków lego - wszystko ma swoje miejsce... zero chaosu, do tego prędkość przesuwu głowicy... robi wrażenie, dohamowanie głowicy, możemy sami definiować w opcjach to wszystko, nie wspominam o pozycjonowaniu i supporcie ciągłym - jesteś z Wrocławia? zapraszam do siebie masz raptem 100 kmpulson pisze:@wojtekdgprint niestety nie widziałem i nie pracowałem na innych laserach jak chińczyk i VLS, więc niestety nie jestem w stanie zaprzeczyć lub potwierdzić Twojego porównania, ale między VLS-em a chińczykiem jest chyba większa przepaść nić między VW a daewoonie ukrywajmy - trotec = mercedes klasy S, uls = vw, gcc = skoda, epilog między ULS i GCC. Chińczyk = deawoo
Poza tym jestem użytkownikiem VW Passat B4 i bardzo go sobie chwalę
a tak na serio, to na razie cena do możliwości i serwisu VLS-ów bardzo mi odpowiada - zwłaszcza, ze nie opieram się na opiniach handlowców, tylko na pracy z VLS-em u znajomego 3.60 (25W) i 4.60 (120W z dwiema tubami i podwójną głowicą) w czasie kiedy mój chińczyk przestawał pracować.
Na razie pewnie na kilka lat zaufam VLS-owi, ale jeśli będę miał przyjemność porównać go z Troteciem, to pewnikiem też o tym napiszę.
Tak jak piszesz, poważnym ludziom potrzebny jest laser do pracy - do działań biznesowych, a chińczyki to mimo wszystko na razie jest sprzęt dla hobbystów i ludzi o mocnych nerwach.

[ Dodano: 2010-12-29, 13:28 ]
a jaki masz budżet? do cięcia laminatu o grubości 3mm wystarczy Ci porządny 12 W system nawet.... ot to wszystko....olosie pisze:A może polski Techsol? np. http://www.techsol.com.pl/index.php?act ... ta&pict=50
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Po pierwsze ani Techsol, ani Seron ani Lynx nie są polskimi maszynami tylko chińskimi.olosie pisze:A może polski Techsol? np. http://www.techsol.com.pl/index.php?act ... ta&pict=50
Po drugie zapytaj kolegi deflection. On i kilku innych od miesięcy walczą z maszynami Techsola i Serona.
Z tego co czytałem to problemem jest przede wszystkim serwis.
Ludzie mający się tym zajmować są "z łapanki".
Sam miałem taką sytuację.
Gość sprowadził maszynę z Chin i żaden serwis przez 2 lata nie potrafił jej uruchomić a przyjeżdżali z kilku firm.
W sumie nie wiem dlaczego.
Całe uruchomienie łącznie z poprawieniem pozamienianych kabli zajęło jakieś 2 godziny.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
- Kontakt:
-
A kolega deflection może napisze, że się obraził na serwis i podczas wizyty powiedział, że już jest dobrze, a późniejszych problemów już nie zgłaszał. (dla zainteresowanych treść emaili z deflection prześlę na pocztę).
O Pana problemach dowiedzieliśmy się całkiem przypadkowo z forum!
Naszym obowiązkiem jest problem rozwiązać! oczywiście jeśli zostanie zgłoszony i o nim wiemy...!
Może podzieli się Pan swoimi pracami wykonanymi naszą maszyną:
http://emka24.pl
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16284252
"Internet" daje wielką moc bycia anonimowym i pisania co się chce, wyrwanego wielokrotnie z kontekstu, nie do końca prawdy itp. z której to mocy skorzystał Pan deflection w 100%
O Pana problemach dowiedzieliśmy się całkiem przypadkowo z forum!
Naszym obowiązkiem jest problem rozwiązać! oczywiście jeśli zostanie zgłoszony i o nim wiemy...!
Może podzieli się Pan swoimi pracami wykonanymi naszą maszyną:
http://emka24.pl
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16284252
"Internet" daje wielką moc bycia anonimowym i pisania co się chce, wyrwanego wielokrotnie z kontekstu, nie do końca prawdy itp. z której to mocy skorzystał Pan deflection w 100%