Zakup corela
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 5
Zakup corela
Witam.
Zamierzam zakupić corel draw ,
skąd najtaniej,
która wersja żeby dobrze współpracowała z Mach 3,
chyba że polecacie inne programy do współpracy z machem.
Ma to być wersja komercyjna.
Zamierzam zakupić corel draw ,
skąd najtaniej,
która wersja żeby dobrze współpracowała z Mach 3,
chyba że polecacie inne programy do współpracy z machem.
Ma to być wersja komercyjna.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jedna z tańszych wersji to CorelDraw X5 H&S PL za 330 zł, ale nie do użytku komercyjnego, bo ten już kosztuje 858 zł.
Corel będzie eksportował do plików plt, hpgl, dxf co umożliwia wykorzystanie w Machu.
Corel będzie eksportował do plików plt, hpgl, dxf co umożliwia wykorzystanie w Machu.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 5
Ale czy to jest wersja komercyjna?Inf-el pisze:Jedna z tańszych wersji to CorelDraw X5 H&S PL za 330 zł, ale nie do użytku komercyjnego, bo ten już kosztuje 858 zł.
A co powiecie na program educad ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Pod koniec roku to sie nie kupuje oprogramowania. W nowym roku wyjdzie cos lepszego, tamto stanieje. Jak kupowalem sobie corela, to tak niestety zrobilem, ze teraz musze prosic znajomego, zeby mi w starszej wersji zapisywal, bo nowych nie moge otworzyc.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
To ten ktoś nie wie ile to jest warte!tom22 pisze:Spokojnie wystarczy Corel9 - widziałem na allegro za 100zł ktoś sprzedaje, pewnie można trafić i taniej - ja do Macha używam Corela7 i nie ma problemów.
Jeśli do cnc to 9 jest super i taką również posiadam. Udało mi się ją nabyć 2 lata temu za 500zl! (w tym czasie w tej cenie była 12) Cały pic polega na tym, że 11 i 12 przekłamywała na wymiarach przy eksporcie do hpgl, stąd i 9 jest w cenie. Słyszałem, że X3 i X4 już nie przekłamują na wymiarach, ale nie sprawdzałem tego.
Dużo graweruje i nie wyobrażam sobie pracy bez Corela 9.0 (mam jeszcze 11 ale jej użyteczność w cnc jest praktycznie żadna) Educada również posiadam i ze swojej strony też polecam. To chyba najtańszy cad na rynku... (Przydatny przy owiercaniu różnych elementów lub wycinaniu)
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Potwierdzam, ze 9 jest najlepsza, zarowno w cnc, jak w grafice wektorowej.
Wersja 8 nie miala mozliwosci wygladzania krawedzi i przy zapisie/odczycie wystepowaly zalamania przy krzywych.
Natomiast w 9 ju to bylo poprawione. Reszta nowszych coreli, to tylko dodawanie bajerow.
9 to taki XP, mimo, ze stary to dobry, a nowsze, nie koniecznie lepsze.
Wersja 8 nie miala mozliwosci wygladzania krawedzi i przy zapisie/odczycie wystepowaly zalamania przy krzywych.
Natomiast w 9 ju to bylo poprawione. Reszta nowszych coreli, to tylko dodawanie bajerow.
9 to taki XP, mimo, ze stary to dobry, a nowsze, nie koniecznie lepsze.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale