hehe ... poczytałem o niej piszą i mogą mnie zabić śmiechem ... Nawiązuje do linku.
kto to pisał

Cytuje :
CUT-120 to w pełni profesjonalne urządzenie dysponujące nowoczesną elektroniką, która utrzymuje parametry łuku elektrycznego na stałym poziomie, dzięki czemu praca jest płynna i stabilna, co przedkłada się na jakość cięcia. Przecinarka CUT-120 wyposażona jest w jonizator, który umożliwia bezstykowe zajarzenie łuku, co poprawia jakość cięcia i obniża koszty eksploatacyjne. Proces cięcia odbywa się prądem AC poprzez wytworzenie w palniku plazmy elektropowietrznej i skierowanie jej przez dyszę w kierunku ciętego materiału.
1. Od kiedy to parametry łuku są tak zachwiane w sprawny urządzeniu że się traci jakość cięcia nie wsponę o tym że praca jest płynna i stabilna

Ja nie trzyma parametrów to jest uszkodzona.
2. Bez stykowe zapalanie palnika nie ma nic do jakości cięcia. Bzdury ktoś tu pisze. To jest urządzenie ręczne i nie porównuje się tego czegoś do jakości cięcia.
3. Proces cięcia odbywa się prądem zmiennym … jasne … jeszcze trój fazowym niech napiszą.
4. Co to jest plazma elektropowietrzna
Wierzę że urządzenie jest może i ok. Ale ten ktoś kto napisał ten tekst nie ma najmniejszego pojęcia o procesach plazmowych.
No i 36kg ... to trochę ważny już. Ale i daje 120A. Ale cena robi wrażenie.
Sprawdzę co znajomi maja na sklepach i pozyczę to do testów.