solidworka- prezentacja 3D
-
Autor tematu - Posty w temacie: 1
solidworka- prezentacja 3D
W jaki sposób przesłać mojemu odbiorcy rysunek aby mógł sobie dokładnie go obejrzeć /mógł obracać/?
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Do 3 d solidworksa najlepszy jest edrawings możesz wysłać na 2 sposoby jako edrw lub zapisać jako exe w pierwszym przypadku klient musi samodzielnie pobrać edrowings w drugim przypadku wystarczy ze kliknie i zobaczy twoje dzieło, bedzie mógł zmierzyć przekroić itp 
edrowings nie przenosi wyglądów więc jeśli potrzebujesz nadać jakiś wygląd to najlepiej zdefiniować od razu w modelu materiał
A pisze to bo ja np używam innego programu do PDF i nie otwiera mi się 3d wiec zakładam opcje że twój klient też może używać czegoś innego
i jeszcze rada na koniec jak chcesz wysłać exe to spakuj do arch bo filtry spamowe mogą wziąść projekt za wirusa

edrowings nie przenosi wyglądów więc jeśli potrzebujesz nadać jakiś wygląd to najlepiej zdefiniować od razu w modelu materiał
A pisze to bo ja np używam innego programu do PDF i nie otwiera mi się 3d wiec zakładam opcje że twój klient też może używać czegoś innego
i jeszcze rada na koniec jak chcesz wysłać exe to spakuj do arch bo filtry spamowe mogą wziąść projekt za wirusa

Balestrini idea 5os bez tajemnic, Alphacam R1, Solidworks certyified