Ploter z allegro
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Przemyślałeś Bartuss1 kwestię osłon? Przy frezowaniu duża ilość pyłu będzie osadzała się na wewnętrznych powierzchniach pasków napędowych. To nie wróży im dobrze. Dodatkowo - jeśli stosujesz koła zębate od Chaosa - są z aluminium i się potwornie wycierają.
Ja takie napędy od lat stosuję w konstrukcjach moich ploterów laserowych.
Ja takie napędy od lat stosuję w konstrukcjach moich ploterów laserowych.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 1
Zobacz jak prowadzone jest zewnętrzne uszczelnienie w siłownikach beztłoczyskowych - naped bramy ze schowanym paskiem bedzie identyczny a dodatkowa zaleta to brak martwego odcinka na skompresowany rękaw. Taka osłona bez problemu wychodzi ze zwykłych kątowników i stalowej taśmy ( ta niestety stanowi kłopot - najszybciej znajdziesz ją w drukarniach wklęsłodrukowych - taśma na noże zgarniajace z bębna farbowego).bartuss1 pisze:nawet zaczałem wyginac to origami harmonijkowe
Albo zamiast stali jakieś badziewie z tworzywa byle poprzecznie sztywne -np vivak 0,35
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ciekawa sprawa z tym siłownikiem - ładnie pochowane jest co trzeba.qqaz pisze:Zobacz jak prowadzone jest zewnętrzne uszczelnienie w siłownikach beztłoczyskowych - naped bramy ze schowanym paskiem bedzie identyczny a dodatkowa zaleta to brak martwego odcinka na skompresowany rękaw. Taka osłona bez problemu wychodzi ze zwykłych kątowników i stalowej taśmy ( ta niestety stanowi kłopot - najszybciej znajdziesz ją w drukarniach wklęsłodrukowych - taśma na noże zgarniajace z bębna farbowego).bartuss1 pisze:nawet zaczałem wyginac to origami harmonijkowe
Albo zamiast stali jakieś badziewie z tworzywa byle poprzecznie sztywne -np vivak 0,35
Tutaj rozpiska jak to wygląda:
link - strona 2
Też próbowałem z papierem i itp, ale efekt mizerny - mało że zginanie jest wkurzające, to przy dłuższej osłonce, nie zgina się tam gdzie powinno.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Fajna maszynkaKAJOS pisze:Może nie do końca ploter ale z allegro i za ile