generalnie jest prosta zasada. do AC stosować w sumie można wszystko z lepszym lub gorszym skutkiem a do DC wszystko poza zieloną
wiesz co w sumie to nie wiem czy fachowo tak się robi bo faktycznie ten łącznik o którym wspominasz jest tylko jeden . są 3 porcelanki 3 elektrody i 3 te tulejki zaciskowe ale łącznik jet jeden wiec wynika z teko że można spawać na 1 łączniku skoro producent nie daje w zestawie do każdej osobnospawacz21 pisze:Witam, chciałbym się jescze zapytać o tą dedrę. W zestawie były 3 tulejki chyba ale 3 łączników prądowych nie widziałem Czy w zestawie może były? A jeszcze czy można spawać elektrodą wolframową 1.6 na łączniku 2,4 i tulejce 1.6? Czy wszystko musi być zgrane. Dziękuję z góry.
Pozdrawiam Bartek.
drutu do czarnej nie kupisz cieńszego niz 1,6 w pałeczkach, cieńsze kupuj małe rolki od migomatu i sobie tnij. generlanie 1,6 teoretycznie byś wszsytko pospawał ale przy 0,5mm bedziesz mial duze problemy a przy dużej grubości będzie go tyle zchodziło ze to nie ma sensu. mysle ze optymalnie by bylo gdybyś miał rolke 0,8 lub 1,0 drut 1,6 i 2,4 i mysle że CI styknie.spawacz21 pisze:Witam, mam jeszcze kilka pytań do znawców. W mojej miejscowości jest dostępny drut TIG do stali czarnej, ale tylko w rozmiarze 1,6 mm. Czy mogę nim spawać blachy zarówno o,5 mm jak i 4, 5 mm grubości? Są jeszcze druty do spawania gazowego, zwykłe szare o fi 2,5 i 3,15 czy one nadają sie do spawania TIG iem? I jeszcze jedno pytanie: Ile sztuk drutów 2,4 mm wejdzie na kilogram? Bo na allegro można kupić esab tigrod 17 zł za kg. Tak mniej więcej. I na ile godzin spawania starcza butla argonu 8 litrów. Przepraszam za tak liczne pytania, ale chcę być pewien. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam Bartek.