Ploter frezujący metalowo-drewniany
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 14
Orzełek został pobrany stąd :
https://www.cnc.info.pl/topics68/poszuk ... t15239.htm
takie mam informacje o silniku:
Silniki krokowe SANYO DENKI 103G771-0611
6- przewodowe
parametry silnika :
* długość/szerokość/wysokość/54,5/54,5/52,5
* dł.ośki 21mm ,średnica osi 6mm
* masa ok 0,55kg
* prąd 1,82A
* napięcie 2,46V
* 1,8 deg/step
elektronika to coś na miarę SSK-B01 z płytą główną i zasilaczem własnej produkcji
https://www.cnc.info.pl/topics68/poszuk ... t15239.htm
takie mam informacje o silniku:
Silniki krokowe SANYO DENKI 103G771-0611
6- przewodowe
parametry silnika :
* długość/szerokość/wysokość/54,5/54,5/52,5
* dł.ośki 21mm ,średnica osi 6mm
* masa ok 0,55kg
* prąd 1,82A
* napięcie 2,46V
* 1,8 deg/step
elektronika to coś na miarę SSK-B01 z płytą główną i zasilaczem własnej produkcji
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
To nie wiele w sumie. Ja w mojej maszynce 400x400 rozważałem 3Nm... Mam nadzieje że będą na zapas a przy okazji nowa maszynka będzie szybciutka 
Jakie prędkości posuwu ? Ile trwa wycięcie takiego orełka?
Możesz zrobić zdjęcie tego orzełka z kilku stron i może jeszcze np. paczkę papierosów umieścić w kadrze? Ciekaw jestem wielkości!
PS.Nowe newsy u mnie w temacie, oczywiście nie widać bo się posty skleiły.... Może ktoś skrobnąć tam byle co?

Jakie prędkości posuwu ? Ile trwa wycięcie takiego orełka?
Możesz zrobić zdjęcie tego orzełka z kilku stron i może jeszcze np. paczkę papierosów umieścić w kadrze? Ciekaw jestem wielkości!
PS.Nowe newsy u mnie w temacie, oczywiście nie widać bo się posty skleiły.... Może ktoś skrobnąć tam byle co?
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, 18:14 przez euro.sm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
orzełka wycinałem z prędkością 1m/min nie pamiętam ile czasu się wycinał ale trochę mi zeszło bo to był pierwszy projekt jaki robiłem na mojej maszynie więc dopiero się uczyłem
A prędkość jaką udało mi się uzyskać to 7m/min ale to jest przesada jak dla tego drewniaka więc dojazdową mam 1,5m/min a pracy to zależnie od materiału ....

-
Niestety niema mnie w domu i nie mogłem zrobić zdjęć , ale wrzuciłem te co mam :
Jedyne porównawcze jakie miałem to z ręką
ogólnie to tego orzełka co ściągnąłem z tamtego wątku przeskalowałem go tak aby wszystkie mocowania (czyli te nacięcia do wsuwania ) pasowały pod mój materiał którym był depron 3mm
Jedyne porównawcze jakie miałem to z ręką
ogólnie to tego orzełka co ściągnąłem z tamtego wątku przeskalowałem go tak aby wszystkie mocowania (czyli te nacięcia do wsuwania ) pasowały pod mój materiał którym był depron 3mm
-
Oj tymczasowo nie mam takiej możliwości , ponieważ wszystkie kody mam na garażowym komputerze a niema mnie w domu . Więc było by to dopiero możliwe za 2 tygodnie ... Ale jak chcesz mogę zrobić nowy kod , tylko podaj mi jakiej średnicy freza używasz i jaką prędkość cięcia i jakie zagłębienie w materiale przy jednym przejeździe no i oczywiście grubość materiału. Ja o ile pamiętam stosowałem 2.4mm korundowy ,a najlepiej było by to przejechać 1mm wtedy można było by wyciąć oczy i wyfrezować pióra na ogonie .