Zapraszam do używania do tego celu mojego eduCADa. Bez problemu przerabia dowolne litery i inne znaki z dowolnych czcionek TTF. Zamieniony napis (lub pojedyncze litery) można potem zapisać w formacie ESSI, DXF lub PLT oraz od razu wygenerować g-kody.
Na forum jest cały dział poświęcony eduCAD-owi.
Link do opisu programu: http://www.grawerki.biz/index.php?actio ... wanie&id=2
wypalanie liter
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Tia, ja ten program nawet zamówiłem raz drogą e-mail ale odzewu nie było to dałem sobie spokój.Piotr Rakowski pisze:Zapraszam do używania do tego celu mojego eduCADa. Bez problemu przerabia dowolne litery i inne znaki z dowolnych czcionek TTF. Zamieniony napis (lub pojedyncze litery) można potem zapisać w formacie ESSI, DXF lub PLT oraz od razu wygenerować g-kody.
Na forum jest cały dział poświęcony eduCAD-owi.
Link do opisu programu: http://www.grawerki.biz/index.php?actio ... wanie&id=2
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:

Teraz korzystam z Magic Nest 24 oraz Magic Saf 14 i jestem zadowolony.
Testowałem też NERON-a ale skończyłem go promować , gdyż właściciel mi trochę zalazł za skórę.
Ale oceniam program NERON pozytywnie.
Nie stwarzał mi większych problemów przy samodzielnych pierwszych krokach. Dużo operacji , ale wystarczy znać „kolejność” wykonywania jak na program CAM cykli a dalej to już zero problemu.
Jak robić literki .... to naprawdę LogoTag jest idealny do tego. Ale on jest tylko częścia CAD.
Zapis w DWG i DXF.
I to wystarcza ...

Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
ostatnio odkryłem ... corela do tworzenia napisów i zapisywania tego do plt, nastepnie konwersja w mach2 demo ktore ma pełna konwersję, nastepnie po skopiowaniu do notatnika g kodu zapis i pełny program w machu3, troche na okretkę ale jak miło i jak tanio hehe, w intellicadzie rysuje od dawna i jest prawie identyczny jak autocad, tylko troszke inszy, detalami sie rożnią, tam zapisuje sobie dxf i konwersja jak wyzej, z napisami gorzej, dlatego od napisow najlepiej corel, i do frezowania i do plazmy, plazmy nie uzywam bo poszła w piz..., ale do lasera to wrzucam dxfy, poza tym jestem biegly w mastercamie, ale poczatkującym nie polecam bo latwo sie zgubic, a zeby ten program opanować niestety trzeba troche nad nim posiedziec, szkoliłem sie na studiach na wersji 8 i 9, a wersja x i x2 totalna odmiana, dowcip z myszka ktorej nie ma edu cad tu spisuje się super, kwestia przestawienia się
bylem pare dni temu w poznanskiem przeszkolić gosci z obsługi maszynki, i skoro bardzo skomplikowanym bylo wytłumaczenie jak zamienić jpg na bmp to co dopiero tłumaczyc CAMa ? skonczyło sie po 8 godzinach na corelu hehe
bylem pare dni temu w poznanskiem przeszkolić gosci z obsługi maszynki, i skoro bardzo skomplikowanym bylo wytłumaczenie jak zamienić jpg na bmp to co dopiero tłumaczyc CAMa ? skonczyło sie po 8 godzinach na corelu hehe
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign