Pomoc w wyborze spawarki inwentorwej
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
A dlaczego kolega chce koneicznie szmelc za tysiac?
A jakby tak za dwa kupic porzadne narzedzie, przy ktorym pytania wymeinione powyzej nie wystepuja?
Kupisz byle co i za pol roku bedziesz za drugi tysiac kupowal drugie byle co bo gwarancja, bo elektryka, bo duperele?
Miec a nie meic dwa tysiace to sa cale cztery roznicy.
Wydasz tysiac i nie bedziesz mial ani spawarki, ani pieniedzy.
A spawania na dworzu to "toto" gawarancja nieobejmuje. A bramy zdaje sie w na dworzu bywaja?
Kupisz najmniejszego Kemppi i wszelkie zadane pytania znikna.
A to ledwo 2350 pln.
To chyba mozna sobie nerwow i stresu odzalowac?
A jakby tak za dwa kupic porzadne narzedzie, przy ktorym pytania wymeinione powyzej nie wystepuja?
Kupisz byle co i za pol roku bedziesz za drugi tysiac kupowal drugie byle co bo gwarancja, bo elektryka, bo duperele?
Miec a nie meic dwa tysiace to sa cale cztery roznicy.
Wydasz tysiac i nie bedziesz mial ani spawarki, ani pieniedzy.
A spawania na dworzu to "toto" gawarancja nieobejmuje. A bramy zdaje sie w na dworzu bywaja?
Kupisz najmniejszego Kemppi i wszelkie zadane pytania znikna.
A to ledwo 2350 pln.
To chyba mozna sobie nerwow i stresu odzalowac?
bumeluję
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Hmm co racja to racja ze czasem lepiej dolozyc i miec porzadny sprzet tez sie nad tym zastanawialem zeby odrazu kupic cos z wyzszej polki:) zastanowie sie nad ta kwestia. Dobra sugestia:)
[ Dodano: 2010-06-11, 22:45 ]
Jak by ktos mial jakies sugestie na temat tych spawarek to prosze pisac chetnie poczytam:)
[ Dodano: 2010-06-11, 22:45 ]
Jak by ktos mial jakies sugestie na temat tych spawarek to prosze pisac chetnie poczytam:)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Dwa lata temu widziałem w Biedronce spawarkę inwertorową KINZO. Jakoś nie chciało mi się wierzyć, że chiński produkt może funkcjonować sprawnie i niezawodnie. Po pewnym czasie natknąłem się na Elektrodzie na opinie o tym "sprzęcie". Czytałem też o kosztach samodzielnej budowy podobnego urządzenia. Zanim się ocknąłem oczywiście spawarek w Biedronkach już nie było.vv3k70r pisze:Kupisz najmniejszego Kemppi i wszelkie zadane pytania znikna.
A to ledwo 2350 pln.
Upolowałem na Alledrogo taką za 300pln. Jest bez gwarancji ale nie martwi mnie to, gdyż jej elementy są tanie i dostępne.
Maksymalny prąd to 100A ale elektrodą 2,5 można spawać praktycznie ciągle. Podczas spawania prądem maksymalnym, co pewien czas potrzebuje odpoczynku.
Mocna i droga spawarka - tak pod warunkiem pracy ciągłej.
Na koniec dodam jedynie, że większość produktów dostępnych na naszym rynku pochodzi z Chin, nawet jeśli są firmowane a różnica w cenie wynika w większości przypadków z nazwy firmy. Wszystkie urządzenia, zwłaszcza impulsowe, psują się po pewnym czasie. Zanim Kolega wybierze produkt radzę zorientować się jak wygląda serwisowanie, ile trwa naprawa, gdzie znajduje się najbliższy punkt i co obejmuje gwarancja.
-
No gwarancja jest wazna jak zobacze ile w sklepie kosztuje dany model to wtedy zobacze czy kupic wlasnie w sklepie czy na allegro ale pewnie na allegro bedzie taniej jak zawsze:) ale z drugiej strony gwaracja to w sklepie lepiej takie rzeczy zalatwiac. I chyba na magnum sie zdecyduje z tego wzgledu ze ma lepsze kable od masy i do uchytu spawlniczego i jakosciowo troche lepiej wykonane. Cenowo magnum dedra sa w tej samej prawie cenie i cos czytalem ze dedra moze nie byc ta spawarka co pare lat temu...
-
- Posty w temacie: 3
nie wiem czy kolega zaglądał do linku co wcześniej wysłałem - tam jest taka sugestia że w Castoramie dedry są tańsze niż na allegro jak ja kupowałem to były o 100zł tańsze wiec nie zawsze jest taniej na allegro już się kilkukrotnie przekonałem i gwarancja w razie potrzeby łatwa do zrealizowania bo blisko ... no i jak weźmiesz np. Dedrę lub inne ustrojstwo i wypróbujesz i nie sprosta wymaganiom to możesz zwrócić (jeśli nie nosi śladów użytkowania)
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

-
Tak panie koolego juz wczesniej patrzylem co tam pisza
w radomiu castoramy nie ma a szkoda bo z pewnoscia tam bym sie udal na zakupki
. Wiec w sklepie gdzie tani sprzet zobacze sobie jak wyglada cenowo ta roznica a jak nie to allegro zostaje
jak tansza bedzie dedra to ja kupie a jak powiedzmy magnum bedzie tanszy to jego wezme bo te spawarki to bardzo podobne sa 

-
Mi raczej tig nie jest potrzebny ja dopiero zamierzam kupic spawareczke
[ Dodano: 2010-06-16, 10:44 ]
Moglby ktos cos wypowiedziec sie na temat tej przylbicy
http://www.allegro.pl/item1083860803_be ... creen.html

[ Dodano: 2010-06-16, 10:44 ]
Moglby ktos cos wypowiedziec sie na temat tej przylbicy

-
według specyfikacji potrzebny jest DC do aluminium http://www.allegro.pl/item1071389328_el ... b_3_2.html a czy jestem zadowolony hmm średni bo spawało się ciężko szczególnie że korpus ta jakieś badziewne alu i strasznie porowało ale króciec się trzyma a to najważniejszeclipper7 pisze:Czy kolega jest zadowolony ? Pytam, bo DEDRA jest DC, a do Al potrzeba ACadam Fx pisze: i jakieś aluminium koledze

sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

Nie znam tego modelu przyłbicy ( obecnie używam jakiejś przyłbicy marki dedra
kupionej w castoramie za 200 pln w promocji )
Ale podejrzewam, że się nada

Przyłbica automatyczna to super sprawa jest - bardzo wygodna rzecz

Kolega chyba miał na myśli spawanie aluminium metodą tig

( Tam używa się prądu przemiennego )
Prawdopodobnie przeoczył co napisałeś :
Pozdrawiamadam Fx pisze:kupiłem Dedrę ale tiga nie używałem elektrodą tez niewiele spawałem kilka blaszek i profili puki co i jakieś aluminium koledze
Marek