znowu traktujesz wybórczo ...echh
twierdzę że stosowanie krokówek i macha to amatorszczyzna - i to podtrzymuję !
co do patyczków - rób jak chcesz - nie mam nic przeciwko
ja nie kupiłbym takiej maszyny i tyle
jeśli masz klientów na swoje wyroby - to się ciesze - nawet bardzo - jest nisza w której się znalazłeś -gratuluję - masz rację - każdy orze jak może
ale nie wciskaj że krokówki i mach to profesjonalizm
jak zaczniesz stosować serva i porządne sterowania to wtedy z czystym sumiemim powiem że to dobre maszyny ale teraz jeszcze nie
dlaczego to piszę ?
ano dlatego że pół roku zajęło mi jeżdzenie po kraju i europie w celu zakupu maszyn - nie miałem żadnej wiedzy i gdybym kierował się ceną to maszyny dawno by już stały , nie znalazłem też jakiś rzeczowych opini za i przeciw jakimś rozwiązaniom
ci co kupili i klną nie bardzo chcą pisać o tym a ci co sprzedają wychwalają pod niebiosa
prawda leży zupełnie gdzie indziej - niestety poza zasięgiem przeciętnego gościa który ma do wydania kasę i potem często żałuje
wyrażam swoją opinie zawsze szczerze , co nie przysparza mi przyjaciół a wręcz wrogów
co do sedna tematu - to kilka dni temu ( po targach w poznaniu) skrzynka mailowa zapchana ofertami na plazmy - ceny od 100 tyś netto ( patyczki) do 250 tyś netto (żeliwo)
na pytanie gdzie można zobaczyć maszyny ( te tańsze )- cisza ...
czyżby były wirtualne ? a może producenci nie bardzo chcą abym pogadał z użytkownikami ?
ciekawe czemu
warto być na takich targach

ciekawe rzeczy można się dowiedzieć - grunt to dobry bajer i szybkie myślenie sprzedawców - cholera że też się nie szkoliłem w tym fachu - sprzedałbym wszystko:) łącznie z pałacem kultry i nauki