Producentów,dystrybutorów automatów tokarskich
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc tym bardziej że ty już na tym pracujesz i wiesz "czym to się je"Piracik pisze:witam.jesli chcesz poznac duzo wiecej informacji o takich maszynach to zapraszan do kontaktu.pracuje na kilku modelach automatow i troszke juz je poznalem, moge conieco doradzic. podaj srednice tych detali i przyblizony wyglad, no i dlugos to ci cos poradze. jesli nie masz zamiaru czesto zmieniac detalu a i sztuki nie sa zbyt krotkie to pomysl nad automatem wzdluznym. mam filmiki takiego automatu w akcji...

Czekam na kontakt

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
jeden z filmikow zamiescilem w innym temacie https://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t ... c&start=15 jesli ktos chce wiecej to zapraszam do kontaktu na priv... kolege damiano zapraszam do napisania na priv lub o konkretniejsze pytania.moj adres email znajdziesz w moim profilu lub pod moja odpowiedzia. jesli zdecydujesz sie juz na kupno jakiegos automatu to sluze pomoca w wyborze maszyny jak i moge przyjechac i przeprowadzic szkolenie z zakresu jego obslugi (co do ceny mozemy sie dogadac) 

- Tokarki CNC -
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Producentów,dystrybutorów automatów tokarskich
Damiano pisze:Witam
Chciałbym zakupić automat tokarski i potrzebuję namiary na firmy które się zajmują sprzedażą bądź produkcją
Szukałem na googlach ale nic konktretnego znaleść nie mogę
Potrzebowałbym automatu który będzie podawał rurkę automatycznie do obróbki plus wykonywał toczenie części rurki i ucinał gotową rurki uzyskując tulejkę
Szukam takiej maszyny ponieważ będę miał do obróbki tysiące sztuk.Materiał obrabiany to aluminium.
Czy ktoś z Was może ma namiary na taki automat
Lepiej póżno niż wcale.Myślę ze potrzebujesz automatu wielowrzecionowego.5000000 szt.
na rok,to około 1700szt.na godz,licząc 8godzin dzennie.Takie automaty posiadała do sprzedaży
filia zakładów"URSUS" we Włocławku.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
święta racja pracuje na takiej maszynce ze sterowaniem siunemerik i podajnikiemPiracik pisze:w zyciu nie osiagniesz 1700 sztuk na godzine... nawet na automacie 8-wrzecionowym... no ale ty liczysz 8 godzinny dzien pracy, ja licze ze taka maszyna powinna pracowac 24h przez 7 dni w tygodniu...
taki sprzecik musi pracować 24 na dobe żeby zarobił na siebie i na swojego pana