ploter kimla
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
ploter kimla
witam wszystkich
jestem operatorem plotera frezujacego firmy kimla zakresroboczy 1500/3000mm wżeciono 7kw.
mam problem z drganiami maszyny w jednej osi
jaka moze byc tego przyczyna
prosze o pomoc
jestem operatorem plotera frezujacego firmy kimla zakresroboczy 1500/3000mm wżeciono 7kw.
mam problem z drganiami maszyny w jednej osi
jaka moze byc tego przyczyna
prosze o pomoc
Tagi:
-
tak chodzi właśnie o oś x potencjometr jest na 100 procent
ale sprawdzę to o czym piszesz
a można dokonywać zmian w parametrach maszyny bez konsultacji z producentem
[ Dodano: 2010-06-06, 20:16 ]
są tam takie parametry jak max.różnica prędkości w mm/s i max.pszyspieszeńe i zryw wszystko podane w m/s - o które chodzi i jakie parametry powinny być wpisane
ale sprawdzę to o czym piszesz
a można dokonywać zmian w parametrach maszyny bez konsultacji z producentem
[ Dodano: 2010-06-06, 20:16 ]
są tam takie parametry jak max.różnica prędkości w mm/s i max.pszyspieszeńe i zryw wszystko podane w m/s - o które chodzi i jakie parametry powinny być wpisane
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
do każdej maszyny są inne zależy jaka duża maszyna i jaka ciężka brama szarpanie bierze się stąd ze silniki nie wyrabiają podczas hamowania przypuszczam ze drgania pojawiają się gdy maszyna wchodzi ze tak powiem w ciasne łuki co ma być wpisane to ci nie powiem
musisz dobrać indywidualnie najpierw zmniejsz max.różnica prędkości i sprawdź co się będzie działo na pewno maszyna zacznie mniej szarpać efekt zmniejszenia tego parametru jest taki ze maszyna będzie bardziej zwalniała przy zmianie kierunku wektorów
zmniejsz sobie np na 5 i wytnij kwadrat zobaczysz ze maszyna będzie się praktycznie zatrzymywała na rogach kwadratu
musisz dobrać indywidualnie najpierw zmniejsz max.różnica prędkości i sprawdź co się będzie działo na pewno maszyna zacznie mniej szarpać efekt zmniejszenia tego parametru jest taki ze maszyna będzie bardziej zwalniała przy zmianie kierunku wektorów
zmniejsz sobie np na 5 i wytnij kwadrat zobaczysz ze maszyna będzie się praktycznie zatrzymywała na rogach kwadratu
-
-
-