dokładnie zacharius i odzyskać co się da, żeby można było złożyć coś innego co by działało @ smouki trzymam kciuki, bo jak już napisałem to Ty i zacharius mnie zainspirowaliście i okazało sie to nie tak trudne jak myślałem
Ta płytka na zdjęciu to są stery do tych silników jeśli tak nie daje jej za wiele.
Za delikatnie to wygląda na pierwszy rzut oka polecam umieścic to w lodówce. Prąd każdego z silników to 2,8A razem 8,4 tylko że ten prąd to chyba nominalny co innego gdy silnik pracuje.
Dobra rada do podłączenia silniczków daj dobry kabelek co najmniej 2.5mm na pin i to miedz i dobrze oblutuj końcówki przed zamocowaniem inaczej twoje kabelki zamienią się w grzałki a po co dodatkowo obciążać rachitycznie skonstruowane stery.
Ps. zrobiłem łódkę zdalnie sterowaną super i przy pierwszej próbie pływania nie mogłem kupić kabelka i dałem 1,5 tak na próbę łódka wypłyneła super i nagle zamieniła się w świece dymną. Gdy wróciła na kablach już nie było izolacji potem sprawdziłem prąd na silnikach panowie 40A teraz mam linki Cu 10mm2
Z tąd dziś zwracam uwagę na kable i radiatory szczególnie w układach NN prąd jest proporcjonalny do napięcia
żeś kolego porównał bezszczotke i krokówkę 2,5 na pin to za dużo. 1,5mm2 w zupełności wystarczą. chciałbym zauważyć że do takich rzeczy jak np czajnik (2KW) pralka (~1,5KW) lodówka (0,5-1KW) i takich dam dają kable 1,5 mm i jakoś się nie dymią