Pomoc w wymiarowaniu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
Kod: Zaznacz cały
wykładowca stwierdził, że jest dobry
otworom brakuje osi,
rzut z góry - nie widać krawędzi podstawy ale ją narysowałeś
na przekroju sa na górze dwa wymiary w jednej linii - ten z lewej ?, tak samo to pionowa linia pomiędzy "walcami"
skorzystaj z książki do rysunku, np kurmaza, tam znajdziesz wszystko, np, rysowanie żeber
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"
-
- Posty w temacie: 3
Skorygowałem kilka błędów !!

Kolego agent13666 to co ci wysłałem to zdjęcie skryptu do rysunku. Wykładowca i tak się pewnie do czegoś przyczepi, pół biedy jak da się z nim podyskutować i mieć na wszystko uzasadnienie dla czego właśnie tak się zrobiło. Gorzej jak tylko to weźmie i oceni.
Co jest źle w moim przekroju? Sam rysunek był już sprawdzany i wykładowca stwierdził, że jest dobry.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 4
No sory wielkie, ale na mojej uczelni tak zwymiarowany rys. (no może bez 2 wymiarów których się dopatrzyłem) miałbym zaliczony.
To zależy jak sobie wymyśli wykładowca,, u jednego będzie tak dobrze, u drugiego inaczej. Przecież nie ma identycznych metod nauczania w całym kraju i
na pewno zdania będą podzielone
To zależy jak sobie wymyśli wykładowca,, u jednego będzie tak dobrze, u drugiego inaczej. Przecież nie ma identycznych metod nauczania w całym kraju i
na pewno zdania będą podzielone

Pomogłem? - kliknij niżej 

-
- Posty w temacie: 7
jest miejsce wewnątrz to tam Wciśniej R, chciaż na zewnątrz też jest spotykane, w literaturzebenq pisze:lepiej będzie jak go z wymiaruje na zewnątrz czy wewnątrz rysunku?
zrób tak, żeby się nie przecinały, chciaż nie zawsze da się tego uniknąć. Pomyśl sobie, że ktoś ma to wykonać, lub chciaż ty sam jakbyś chciał to otrzymać ok kogoś aby nie było niewiadomych gdzie wywiercić otwór, wykonać kształt itd.mercy pisze:przecinają się linie wymiarowe, brakuje wymiaru
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"