Witam
Mam problem z obrbka napisu w EC tzn,
Musze wykona napis na okregu i nie wiem jak dokladnie to zrobic.
Dotychczas radze sobie w dosc skomplikowany sposob , poniewaz pisze literki w autocadzie i obrysowuje je polinia a nastepnie ukaladam je na okregu.( probowalem wczytac same literki bez obrysu polinia ale EC widzi je tylko jako linie i nie chce ich zaznaczyc do jakiejkolwiek obrobki) Strasznie dlugo to trwa i jest dosc niedokladne.
Macie moze jakies pomysly jak cos takiego wykonac.
Zastanawiam sie czy EC ma mozliwosc obrobki po zarysie liter czy litery musza miec jakas grubosc?
Nie jestem asem w EC bo uzywam go od niedawna i jescze w wersji angielskiej a dobrze jezyka nie znam.
Pozdrawiam serdecznie
Problem z napisem
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam,
Kolego do umieszczenia tekstu na okręgu, łuku bądź krzywej służą odpowiednie makra. Jak z nich skorzystać pokazałem poniżej. Co do literek z Autocad to bez problemu powinien Edgecam je widzieć bez kombinacji z obrysowywaniem. Nie mam AC, żeby to sprawdzić więc jak możesz to dołącz plik z przykładowym tekstem to się zobaczy co i jak...
Pozdrawiam

Kolego do umieszczenia tekstu na okręgu, łuku bądź krzywej służą odpowiednie makra. Jak z nich skorzystać pokazałem poniżej. Co do literek z Autocad to bez problemu powinien Edgecam je widzieć bez kombinacji z obrysowywaniem. Nie mam AC, żeby to sprawdzić więc jak możesz to dołącz plik z przykładowym tekstem to się zobaczy co i jak...
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, 20:01 przez cinek_80, łącznie zmieniany 1 raz.