Witam
SpacePilot pracuje niepoprawnie pod NX6, nie ma problemu pod NX5.
Sterownik jest najnowszy ze strony prodecenta.
Niepoprawność polega na "nietrzymaniu" konfiguracji (czegoś co jest podobne do roli w NX'ie).
Żeby przywrócić poprawne działanie pilota muszę przeładować konfigurację lub odłączyć "ustrojstwo" od komputera i ponownie je podłączyć.
Jest to dziwne, bo pod NX5 wszystko pieknie śmiga, pod NX6 są problemy.
System to WXP 32-b.
NX i 3DConnexion
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Dzięki za odpowiedź.
Jutro sprawdzę logi w pracy.
Z pytań zadanych na prv mogę powiedzieć, że w pracy zainstalowałem najnowszy sterownik pobrany ze strony 3DConnexion (nr jutro) w domu zaś mam zainstalowany driver w wersji 3.9.
Żadnej innej wersji nie instalowałem.
Nie ma znaczenie czy przełączam się między aplikacjami NX'a. Pod NX5 działa poprawnie, pod NX6 nie działa poprawnie konfiguracja (NX7 nie instalowalismy w pracy).
Jutro sprawdzę logi w pracy.
Z pytań zadanych na prv mogę powiedzieć, że w pracy zainstalowałem najnowszy sterownik pobrany ze strony 3DConnexion (nr jutro) w domu zaś mam zainstalowany driver w wersji 3.9.
Żadnej innej wersji nie instalowałem.
Nie ma znaczenie czy przełączam się między aplikacjami NX'a. Pod NX5 działa poprawnie, pod NX6 nie działa poprawnie konfiguracja (NX7 nie instalowalismy w pracy).
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
znalezione:
"...The 3DConnexion Plug-in for NX requires the following System Environment Variables to be set correctly:
1.Rename the global system environment variable from "UGII_3DCONNEXION_LIBRARY" to "UGII_3DCONNEXION_LIBRARY_BAK"
2.Open the following file (e.g. for NX6): C:\Program Files\UGS\NX 6.0\UGII\ugii_env.dat
3.Add the following line to this file: UGII_3DCONNEXION_LIBRARY=${UGII_BASE_DIR}\UGALLIANCE\vendor\startup\3dxnx.dll
Repeat steps 2. and 3. for all NX installations.
"...The 3DConnexion Plug-in for NX requires the following System Environment Variables to be set correctly:
1.Rename the global system environment variable from "UGII_3DCONNEXION_LIBRARY" to "UGII_3DCONNEXION_LIBRARY_BAK"
2.Open the following file (e.g. for NX6): C:\Program Files\UGS\NX 6.0\UGII\ugii_env.dat
3.Add the following line to this file: UGII_3DCONNEXION_LIBRARY=${UGII_BASE_DIR}\UGALLIANCE\vendor\startup\3dxnx.dll
Repeat steps 2. and 3. for all NX installations.