krańcówki

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC

Heli
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2

Post napisał: Heli » 18 mar 2010, 17:39

Masz rację pit.
I wierzcie mi - wiem co to wkurzenie postami ludzi, którzy nie używają "szukajek".
To jednak głównie dotyczyło do tej pory (w moim przypadku) tzw" jednopostowców".
Ludzi , którzy wpadają, zadadzą pytanie i więcej się nie pojawią.
A tu kolega jest już ponad rok na forum, trochę się napisał postów, no więc... może warto "coś tam" na spokój odpowiedzieć.

Ale oczywiście nie pouczam nikogo - spodobał mi się bardzo ( w sumie jak dla mnie humorystyczny) post kolegi bartuss1.

A co do krańcówek, o które kolega pytał to chyba jeszcze trzeba zwrócić uwagę na to w jakim urządzeniu się znajduje krańcówka. Ponieważ pytano o ploter to może zechce kolega doprecyzować dokładnie o jaki ploter chodzi.
Być może chodzi np o używanie/naprawę plotera tnącego i lepiej się udać na forum o tych ploterach :roll:

-> https://www.cnc.info.pl/plotery-tnace-vf76.htm

Pozdrawiam Mariusz

Tagi:

Autor tematu
zykfryd
Posty w temacie: 4

Post napisał: zykfryd » 18 kwie 2010, 07:56

Robię swój, własny ploter. Wszystko robię na podstawie podglądania zdjęć zamieszczonych na forum, tylko nie mogę dopatrzeć się tych krańcówek, ile w jakim miejscu, jak zamontować, bo to też trzeba już przewidzieć na etapie konstruowania plotera....Jakby ktoś mógł wrzucić fotkę krańcówek taką w realu zamontowanych na ploterze....

[ Dodano: 2010-04-18, 07:58 ]
ps na co zwrócić uwagę przy doborze krańcówek, na rozmiar, kształt, rodzaj mocowania???

lordsidius
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1

Post napisał: lordsidius » 18 kwie 2010, 10:18

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”