Sherman 70 czy Hypertherm 40
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
Sherman 70 czy Hypertherm 40
Witam.Planuję pilnie zakupić plazmę do 3 tyś zł.Pracowała będzie z czarną blachą jakościowo do 8mm.Najczęsciej jednak do 6mm.Zastanawiam się nad Shermanem 70(nowa) lub Hyperterm 40(używana jest akurat w ofercie).Którą polecacie?Ewentualnie inna,ale musi się zmieścić w 3 tyż zł.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
polecam hypertherm, to zrodelko 40A z allegro za 2k PLN będzie akurat , co prawda nie nadaje się do ciągłej pracy, ale będzie dużo ładniej cięło i dysza/elektroda jest żywotniejsza niż w chińskim produkcie, niestety jest to produkt usa więc ceny dysz/elek. nie są małe, chyba że kupimy bezpośrednio w usa. Dostępne są też komplety Finecut do jakościowego cięcia cienkich materiałów.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
dużo zależy od stosowanego gazu , i konstrukcji dyszy. Ciężko mi precyzyjnie określić ale blachę 6mm powinieneś HP ciąć ok 180cm/min. przy prądzie 40A.
Więc nie jest to mało.
Wiadomo ... chcesz szybciej to prąd musi iść górę ale z HP przynajmniej mogą Cię ominąć jakieś tam problemy które czekają Cię w Chinczyku. Oczywiście , tu zasady nie ma.
Ja ciąłem chinczykiem dośc dobrze jakościowo ( w skali od 1 do 10 to na 6 ) i zużycie dysz też nie było za wysokie.
Więc nie jest to mało.
Wiadomo ... chcesz szybciej to prąd musi iść górę ale z HP przynajmniej mogą Cię ominąć jakieś tam problemy które czekają Cię w Chinczyku. Oczywiście , tu zasady nie ma.
Ja ciąłem chinczykiem dośc dobrze jakościowo ( w skali od 1 do 10 to na 6 ) i zużycie dysz też nie było za wysokie.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2