Proszę znawców o ocene , ploter frezujacy:)
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 5
Proszę znawców o ocene , ploter frezujacy:)
Juz kiedys piałem co sadzicie o jednym ploterze z allegro i dostałem szybko odp. Tym razem znalazłem cos innego. $$$ odłożone na koncie , kupno dogadane, chciałbym sie tylko spytac Was drodzy forumowicze co sadzicie o tej maszynce. Bedzie to moj pierwszy ploter. Nie stac mnie na maszyne za dziesiat tys wiec musze mierzyc w realne mozliwosci finansowe. Maszyna ma słuzyc do ciecia plexi, sklejki , płyt wiórowych,moze pobawie sie w grawerke.
http://www.allegro.pl/item965046680_mas ... larka.html
pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item965046680_mas ... larka.html
pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Witam serdecznie.
Straszna "koza" z tej maszyny
. Cienkie te nóżki, czasem stoły w jadalni mają sporo grubsze. Jak już takie je zrobili to mogli je chociaż zastrzałami i poprzeczkami pospinać. Poza tym droga ona jest jak na to co prezentuje sobą... ale wiadomo, coś wykonawca chce zarobić... Za to Tobie ciężko będzie na niej coś zarobić, no chyba że dla frajdy posiadania tego możesz wydać tyle pieniążków.
Moje zdanie jest takie że nie warto tego kupować, ale zrobisz jak uważasz. Do delikatnej roboty może się od biedy nada. Za te pieniądze zrobiłby Ci ktoś coś lepszego tu na forum.
Pozdrawiam, skoczek.
Straszna "koza" z tej maszyny

Moje zdanie jest takie że nie warto tego kupować, ale zrobisz jak uważasz. Do delikatnej roboty może się od biedy nada. Za te pieniądze zrobiłby Ci ktoś coś lepszego tu na forum.
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
weź człowiecze odłóż jeszcze więcej, albo weź kredyt i kup coś co bedzie działało....
to jest poprostu wywalenia kasy w błoto...tyle ci powiem
to jest guwno warte
4000 na biegu jałowym..kolego..jak uzyskasz stabilne 1500 -1800 w czasie pracy to maks....
a ten kresik ci się rozpieprzy ( łożyska) po ok 200 pracy ( jeszcze zależy co się robi)
ale nie daje mu więcej niż 200 h ( dwadzieścia intensywnych 10 godzinnych dniówek
..i masz po łożyskach )
14 tysięcy...
żart?
daje ci dobrą radę....potem się tylko będziesz wk***iał przy robocie....
"konstrukcja ciężka i stabilna"...no..po tych nogach widać...
"istnieje możliwość wykonania podobnej maszyny...3000x3000
" dobre....
niech mu odpuszczą bo nie wie co czyni....
to jest poprostu wywalenia kasy w błoto...tyle ci powiem
to jest guwno warte
4000 na biegu jałowym..kolego..jak uzyskasz stabilne 1500 -1800 w czasie pracy to maks....
a ten kresik ci się rozpieprzy ( łożyska) po ok 200 pracy ( jeszcze zależy co się robi)
ale nie daje mu więcej niż 200 h ( dwadzieścia intensywnych 10 godzinnych dniówek

14 tysięcy...

daje ci dobrą radę....potem się tylko będziesz wk***iał przy robocie....
"konstrukcja ciężka i stabilna"...no..po tych nogach widać...
"istnieje możliwość wykonania podobnej maszyny...3000x3000

niech mu odpuszczą bo nie wie co czyni....
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, 19:11 przez wood carver, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 5
na takie własnie odpowiedzi liczyłem, szczere,cena nie napisałem 10tys zł a nie 14 jak na aukcji, Może ktos z Was podzieli sie informacja skad tu za 10 tys na poczatek cos wykombinowac? moze chetny jakis konstruktor ? Jak dla mnie to duza kwota wiec o maszynce nawet za 20tys moge pomarzyc jednak. Dla niektórych to smiech dla innych realia:) a doswiadczenie na czyms trzeba zdobyc
moge w rozliczniu takze pomoc w obróbce toczenia, szlifowania, nacinania zebow, frezowania

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
według mnie trochę przesadzacie .... wiadomo maszyna nie jest najwyższych lotów ale na 99% nikt z forum nie zrobi nawet takiej, o takim polu roboczym za 10 tys ....
uczył was ktoś czytać ?
Maszyna ma słuzyc do ciecia plexi, sklejki , płyt wiórowych,moze pobawie sie w grawerke.
żeby nie było że twierdze ze maszyna jest solidna bo jak widzę konstrukcje osi Z, śruby na krzyżaka, wszystko spawane. To odnoszę wrażenie ze robił tą maszynę stolarz na spółkę z kowalem
:)
ale za te pieniądze i do takich zastosowań powinna dać rade
i nie każcie kupować komuś 2 tonowej maszyny z wrzecionem do 2000 tys obrotów do frezowania sklejki i płyty wiórowej ... bo to nie maszyna do takich celów
uczył was ktoś czytać ?
Maszyna ma słuzyc do ciecia plexi, sklejki , płyt wiórowych,moze pobawie sie w grawerke.
żeby nie było że twierdze ze maszyna jest solidna bo jak widzę konstrukcje osi Z, śruby na krzyżaka, wszystko spawane. To odnoszę wrażenie ze robił tą maszynę stolarz na spółkę z kowalem

ale za te pieniądze i do takich zastosowań powinna dać rade

i nie każcie kupować komuś 2 tonowej maszyny z wrzecionem do 2000 tys obrotów do frezowania sklejki i płyty wiórowej ... bo to nie maszyna do takich celów
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1