Wymiarowanie Nakrętki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Według mnie jak w załączniku. Na przyszłość jeśli będziesz chciał projektować to sie przygotuj na to że taki rysunek razem z modelem 3D to się w 10 min robi, inaczej w tym fachu nie zarobisz.
- Załączniki
-
- nakręteczka.pdf
- (23.52 KiB) Pobrany 509 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
dobrze kombinujesz
Nie tak oznacza sie średnice czy gwinty. Tak robia to programy Cadowskie zgodne z amerykańskimi normami a nie polskimi. A Ciebie obowiązuje rysunek techniczny.

Nie tak oznacza sie średnice czy gwinty. Tak robia to programy Cadowskie zgodne z amerykańskimi normami a nie polskimi. A Ciebie obowiązuje rysunek techniczny.
to jak juz tak lecimy to spójrz na wymiar 37 - mam wrazenie, że sie powtarza na obu rzutach? A wymiar 2,5? Co tu sie wahać? Ten wymiar jest kompletnie niepotrzebny. Wymiar sfrezowania (te 37mm) w tej chwili chcesz 3-ma (TRZEMA!!!) wymiarami okreslić a wystarczy jeden. Po co takie komplikacje?2Pac pisze: bo tam ten kąt 45 - 2 razy to chyba nie potrzebny
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
A może tak - widać też fazkę na krawędzi fi42 i wiadomo jak głębokie są płaski pod klucz, i nie trzeba kombinować co to za kółko - to wyjście promienia na powierzchnię kołnierza no i wogóle, jakoś tak...

Do licha, półprzekrój i nie pełny kład, chyba Skiba, Bruzda, czy jak mu tam, Sigma miał rację, ani to przekrój, ani kład.
Hmm. straciłem dziewictwo

Do licha, półprzekrój i nie pełny kład, chyba Skiba, Bruzda, czy jak mu tam, Sigma miał rację, ani to przekrój, ani kład.

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
qqaz pisze:Do licha, półprzekrój i nie pełny kład, chyba Skiba, Bruzda, czy jak mu tam, Sigma miał rację, ani to przekrój, ani kład.

Widocznie ja tez jestem ze starej szkoły bo przy takim detalu (upss) .. aż sie prosi o półwidok-półprzekrój.
Kolego 2PAC. Nadal uważasz, że korzystanie z ksiazki jest wolniejsze niz szybka odpowiedx netowa? Przypomnę - temat załozony 9.03
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
2Pac, -od dobrej książki to powiną sie zacząć przygoda z rys. a forum może rozwiać jedynie Twoje drobne dylematy a nie za Ciebie odwalić cała robotę . Pozdrawiam!2Pac pisze:myślałem ,że na tym forum jest profesjonalna obsługa, a tu zwykła nakrętka i 5 dni koledzy kombinują i dalej to nie wygląda tak jak powinno, chyba trzeba bedzie 'je' porzucić i przesiąść sie jednak na książki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
widzisz brateńku rysunek techniczny tylko z nazwy jest techniczny i jak każda twórczość nie poddaje się do końca urawniłowce. Normy normami a jak widać trzeba na zajęciach nauczyć się ich stosowania. A pewnie z czasem o normach zapomnisz bo będziesz umiał rysować. Zwyczajnie. I tak dobrze, że gdy ktoś, kto zasad rysunku nigdy nie poznał, popatrzy na narysowany detal to będzie mógł go sobie wyobrazić. Bez konieczności zamieszczania obok widoku bryły.2Pac pisze:... tu zwykła nakrętka i 5 dni koledzy kombinują i dalej to nie wygląda tak jak powinno![]()
To jest celem nauki, normy tylko próbują porządkować twórczość rysowników.
Jest już pewien sukces - wiesz jak wyglądają wersje złe - pora na własną, poprawną.2Pac pisze:...dalej to nie wygląda tak jak powinno, ...
jak widać wszyscy skorzystać nie mogą2Pac pisze:... Może inni skorzystają ...
Fuj, takie prostytuowanie sztuki
Podziwiam nauczycieli.