pomóżcie w ustawieniu gitary
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
no właśnie ten bolec na którym mocujesz zębatki jest przesuwny a oprócz tego że on się przesuwa to ten element w którym on pracuje też można obracać tak więc niema opcji żeby jakieś kółka nie sięgały
[ Dodano: 2010-03-10, 23:44 ]
rysowane z pamięci ( luzujesz 2 śrubki to możesz tym obracać , odkręcasz bolec od tyłu to możesz go przesuwać),
[ Dodano: 2010-03-10, 23:44 ]
rysowane z pamięci ( luzujesz 2 śrubki to możesz tym obracać , odkręcasz bolec od tyłu to możesz go przesuwać),
- Załączniki
-
- nnn.JPG (24.37 KiB) Przejrzano 507 razy
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Co do narzynek i gwintowników to rzecz jasna żartowałem. Na razie faktycznie używałem tylko powyższych bez grzebania w gitarze. Mam jednak kilka gwintów, które będę musiał zrobić na tokarce, ponieważ tanich narzynek i gwintowników znaleźć nie mogę a do tego są to dość nietypowe uzwojenia - nie dość że calowe to jeszcze drobnozwojne.
W LD550 mam kilka podkładek różnej szerokości. Jeszcze nie sprawdzałem ich kompatybilności ale jednak są. W LD550 nie ma za to nawrotnicy.
W LD550 mam kilka podkładek różnej szerokości. Jeszcze nie sprawdzałem ich kompatybilności ale jednak są. W LD550 nie ma za to nawrotnicy.
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 9
To była informacja w sprawie :

... no że jakby nie doszedł to żeby było wiadomo, że wyszedł ale gdzieś zabłądziłpitz pisze:Prosze o instrukcję na maila jakby komuś się chciało [email protected]

Pozdrawiam Mariusz
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Może by pomogło, gdyby coś było widać 
... ale uprzedzając podpowiedzi - nie chodzi o to jak, a jak w prosty sposób
PS a manual chyba nie doszedł
, bo jakaś cisza zapanowała 
Edit
Chyba się dokopałem do wskazanego rysunku nawrotnicy ... prawie dobry gdyby nie fakt, że w nutoolkach trzeba wszystkie koła czasami przekładać
Raczej skłaniałbym się w kierunku wałka z kołami przesuwnymi i tylko nie bardzo wiem czy na śrubie pociągowej czy może gdzieś indziej

... ale uprzedzając podpowiedzi - nie chodzi o to jak, a jak w prosty sposób

PS a manual chyba nie doszedł

Edit
Chyba się dokopałem do wskazanego rysunku nawrotnicy ... prawie dobry gdyby nie fakt, że w nutoolkach trzeba wszystkie koła czasami przekładać

Raczej skłaniałbym się w kierunku wałka z kołami przesuwnymi i tylko nie bardzo wiem czy na śrubie pociągowej czy może gdzieś indziej

Pozdrawiam Mariusz
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Manual doszedł serdeczne dzięki. Niebyło mnie bo mam neta prepaid w sensie na karte.
Co do luzu miedzy kołami to oczywiście była kwestia odkręcenia tych dwóch śrub 10 a a mi nieprzyszło napoczątku do głowy żeby je ruszać.
Dzięki za odp. poklikałem wam "pomógł" bo niewiem czy to zobaczycie
Gwint zrobiłem używając lewych i prawych obrotów bo do nawrotnicy jeszcze niedoszedłem. Na koniec poprawiłem narzynką. Niewyszedł idealnie no ale ujdzie.
Znalazłem n a allegro dziś kieł obrotowy http://allegro.pl/item929472018_kiel_to ... f_vat.html
chyba warto go kupić co sądzicie?
Konstruuje właśnie szlifierkę kontową bo ostrzenie noży na kątówce to mi nie idzie zabardzo. Dorwałem silnik z kosiarki wydaje się być dość mocnym wyprułem już z niego wałek i teraz pytanie z jakiego materiału najlepiej nowy utoczyć?
Co do luzu miedzy kołami to oczywiście była kwestia odkręcenia tych dwóch śrub 10 a a mi nieprzyszło napoczątku do głowy żeby je ruszać.
Dzięki za odp. poklikałem wam "pomógł" bo niewiem czy to zobaczycie

Gwint zrobiłem używając lewych i prawych obrotów bo do nawrotnicy jeszcze niedoszedłem. Na koniec poprawiłem narzynką. Niewyszedł idealnie no ale ujdzie.
Znalazłem n a allegro dziś kieł obrotowy http://allegro.pl/item929472018_kiel_to ... f_vat.html
chyba warto go kupić co sądzicie?
Konstruuje właśnie szlifierkę kontową bo ostrzenie noży na kątówce to mi nie idzie zabardzo. Dorwałem silnik z kosiarki wydaje się być dość mocnym wyprułem już z niego wałek i teraz pytanie z jakiego materiału najlepiej nowy utoczyć?