jaka spawarke mig mag wybrac?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
jaka spawarke mig mag wybrac?
Witam mam do was szczera prośbe chce abyscie mi pomogli wybrać spawarke do 5 tys zł czytałem o wielu firmach ale waham sie pomiędzy Lincolnem POWERTEC 300C Oerlikon CITOLINE 2500T lub Besterem magsterem 280 4x4 albo 330 4x4 Esab ORIGO MIG C 280 4x4 PRO prosze o pomoc w wyborze która sie bedzie lepiej sprawowała i bedzie najmniej awaryjna
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Najlepiej kup taką z napisem SONY .
Napisz lepiej do czego i jak często ma spawać bo jak 16godzin dzienne to potrzebujesz z chłodzeniem wodnym jak do warsztatu samochodowego to raczej lekką , a jak na pokaz to z takim wielkim napisem SONY
Napisz lepiej do czego i jak często ma spawać bo jak 16godzin dzienne to potrzebujesz z chłodzeniem wodnym jak do warsztatu samochodowego to raczej lekką , a jak na pokaz to z takim wielkim napisem SONY
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasilek w krajach starej uni.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
a wiec tak nie potrzebuje do warsztatu samochodowego nie potrzeba mi z chlodzeniem wodnym potrzeba mi sprzet do domu ale bedzie on czesto uzywany o musi miec ok najmniej 250A mozebyc czasami tez tak byc ze bedzie spawał pół dnia ale rzadko i spawarka musi miec podajnik do drutu od 0,6mm do 1,2mm ale głównie bede spawał do 1mm drutem tak wiec myśle ze z tych sprzetów które wymieniłem bedą odpowiednie do 5 tys zł tylko nie wiem co teraz wybrać
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
1) lekka to - INWERTER
2)najlepiej żeby można było zmieniać bieguny (wtedy pospawasz aluminium oraz drutem samo osłonowym znaczy większe możliwości)
3)zwróć uwagę na napis 250A 30% takie coś oznacza że spawasz prądem 250A przez 3 min a 7 spawarka odpoczywa
4)podajnik im więcej rolek tym lepszy 2 rolkami to aluminium odpada dłuższy przewód też
5jeżeli upierasz się z drutami od0.6 do 1.2 to co najmniej dwa uchwyty spawalnicze 1 do od 0.6 do 0.8 drugi to od1 do 1.2 z tym grubszym to nie rozumie po co ci taki gruby drut bo za drut płacisz za 1kg a 0.6 pospawasz lepiej-głębszy przetop niż 1.2
2)najlepiej żeby można było zmieniać bieguny (wtedy pospawasz aluminium oraz drutem samo osłonowym znaczy większe możliwości)
3)zwróć uwagę na napis 250A 30% takie coś oznacza że spawasz prądem 250A przez 3 min a 7 spawarka odpoczywa
4)podajnik im więcej rolek tym lepszy 2 rolkami to aluminium odpada dłuższy przewód też
5jeżeli upierasz się z drutami od0.6 do 1.2 to co najmniej dwa uchwyty spawalnicze 1 do od 0.6 do 0.8 drugi to od1 do 1.2 z tym grubszym to nie rozumie po co ci taki gruby drut bo za drut płacisz za 1kg a 0.6 pospawasz lepiej-głębszy przetop niż 1.2
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 22:25 przez bob35, łącznie zmieniany 1 raz.
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasilek w krajach starej uni.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
bob35 pisze:1) lekka to - INWERTER
2)najlepiej żeby można było zmieniać bieguny (wtedy pospawasz aluminium oraz drutem samo osłonowym zniszczy większe możliwości)
Dokładnie jak piszesz z tym że punkt 5 nie trzeba dwóch uchwytów tylko spiralę w uchwycie wymienić i końcówkę prądową, a to koszt 30zł
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
ja też się zastanawiam nad tym kemppiozmos pisze:MinarcMig 180
może jego cena jest dlatego taka "dobra", że wszyscy ją chwalą ;(
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
mam taki sam problem co kolega . spawałem magsterm 201 ale okradli mi warsztat dlatego rozglądam się za czymś nowym. Zastanawiam się nad migiem trasformatorowym gdzie jest w czym wybierać ale nie daje mi spokoju mig inwertorowy , oczywiście na kemppi powyżej 250A mnie niestać dlatego czy warto zainteresować się Chińszczyzną z pod znaku np. Magnum . Nigdzie do tej pory nie udało mi się znaleść jakichkolwiek informacji ze strony użytkowników tego sprzętu jak on spawa i jak się spisuje . Czy ktoś może pociągnąć ten temat i wyrazić swoje zdanie .