POMOCY!! RATUNKU!!

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
mlody17
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3

POMOCY!! RATUNKU!!

Post napisał: mlody17 » 12 sty 2010, 18:44

Witam wszystkich jestem tutaj nowym użytkownikiem. Mam mały problem nie potrafie wykonać rysunku na grafike inżynierską więc jakby ktoś był tak dobry i mógłby zrobić ten rysunek albo przynajmniej mi to jakoś wytłumaczyć jak to robić to bym był bardzo wdzięczny jak pewnie wiecie kolokwia coraz bliżej więc nauki mam sporo a tu jeszcze taki rysunek więc sami zrozumcie że nawet nie mam kiedy na dad nim się zastanowić! Bardzo proszę o pomoc :sad: Mam do wykonania rysunek o numerze 20
Obrazek

Tagi:

Awatar użytkownika

DZIKUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Re: POMOCY!! RATUNKU!!

Post napisał: DZIKUS » 12 sty 2010, 19:00

mlody17 pisze:Witam wszystkich jestem tutaj nowym użytkownikiem. Mam mały problem nie potrafie wykonać rysunku na grafike inżynierską więc jakby ktoś był tak dobry i mógłby zrobić ten rysunek albo przynajmniej mi to jakoś wytłumaczyć jak to robić to bym był bardzo wdzięczny jak pewnie wiecie kolokwia coraz bliżej więc nauki mam sporo a tu jeszcze taki rysunek więc sami zrozumcie że nawet nie mam kiedy na dad nim się zastanowić! Bardzo proszę o pomoc :sad: Mam do wykonania rysunek o numerze 20

łolaboga, widac, ze sesja blisko skoro juz sie zaczyna typowe coroczne studenckie zebranie o pomoc... :neutral:

zadanie dosc proste, jesli nie jestes w stanie mu podolac, moze powinienes rozwazyc rezygnacje ze studiow technicznych? w koncu nie kazdy musi miec wyzsze wyksztalcenie, a juz na pewno nie kazdy musi byc inzynierem.

pozdrawiam
mgr inż.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu

Autor tematu
mlody17

Post napisał: mlody17 » 12 sty 2010, 20:35

No dla Ciebie może i jest proste ale ja jakoś tego przykładu nie moge rozwiazac więc moze mógłbys mi pomóc a nie prawisz tu jakieś morały ech... Jeśli potrafisz zrobić to zadanka to prosze Cie żebyś mi pomógł... :wink:

bob35
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: bob35 » 12 sty 2010, 20:57

Potem rodzice się skarżą że syn ma skończone studia i nie może znaleźć pracy
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasilek w krajach starej uni.

Autor tematu
mlody17

Post napisał: mlody17 » 12 sty 2010, 21:55

Ludzie po co te wasze zbędne odpowiedzi prosiłem o pomoc a nie o debate... Myslałem że forum jest od tego żeby sobie pomagac a nie wjeżdżać na ambicje...

Awatar użytkownika

wood carver
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: wood carver » 12 sty 2010, 23:15

Jeśli Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo, to obraża go każdy kto robi z siebie frajera ;)

mdg
Specjalista poziom 3 (min. 600)

Post napisał: mdg » 13 sty 2010, 00:14

wood carver pisze:Jeśli Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo, to obraża go każdy kto robi z siebie frajera
Piękna sentencja, piekna :mrgreen:
Pozdrawiam

Grzesiek
Samozwańczy programista CNC

Awatar użytkownika

DZIKUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: DZIKUS » 13 sty 2010, 01:27

mlody17 pisze:Ludzie po co te wasze zbędne odpowiedzi prosiłem o pomoc a nie o debate... Myslałem że forum jest od tego żeby sobie pomagac a nie wjeżdżać na ambicje...
biedactwo... chyba zle trafiles, bo nasze potrzeby sie rozmijaja: ty chcesz dostac nienalezna ci pomoc, a my sie chcemy nad toba poznecac... :twisted:
powiem tak: nie jestes pierwszym (i na pewno nie ostatnim), ktory sie tu zarejestrowal tylko i wylacznie po to, aby znalezc kogos, kto za ciebie rozwiaze twoje szkolne zadanie.
ja rowniez jakies 10 lat temu zdawalem egzamin z geometrii wykreslnej i PORADZILEM SOBIE Z NIM SAM - wowczas nie mialem kompa a internet byl zupelna abstrakcja.

moim zdaniem, wielkim problemem polskich uczelni jest to, ze w ostatnich latach wpuszczaja na nie dziadostwo, ktore ledwo sie potarfi podpisac. czesc jakims fartem studia konczy i potem z powodu razacej niekompetencji nie moze znalezc normalnej pracy. po roku na bezrobociu, w akcie desperacji godza sie pracowac za 1000zl na stanowisku, gdzie pensja powinna wynosci 5x tyle. w rezultacie wszyscy mniej zarabiaja a pensje rosna wolniej.

tak wiec powtarzam raz jeszcze: NIE RADZISZ SOBIE Z PODSTAWAMI, TO ZREZYGNUJ ZE STUDIOW. oszczedzisz sobie i swojej rodzinie czasu, pieniedzy i nerwow.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu

Awatar użytkownika

Bri

Post napisał: Bri » 13 sty 2010, 07:15

Weź sobie kawałek papieru milimetrowego i zacznij rysować, zaznacz punkty, połącz liniami, wrzuć sobie tą płaszczyznę pod kątem. To jest pikuś, narysujesz jeden, drugi i już będziesz wiedział jak, narysujesz kumplom za piwo.

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel

Mrozik
Kontakt:

Post napisał: Mrozik » 13 sty 2010, 16:45

"Poprosił o rybę a pan dał mu wędkę" czy jakoś tak :

http://fluid.itcmp.pwr.wroc.pl/~eichler/program.html

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”