Frezarko-ploter na biurko
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Co do projektu to nie posiadam praktycznie nic co by mogło dać się opublikować jest to raczej zarys konstrukcji a jako że to taki prototyp więc nie trzymałem się sztywno wstępnych planów.
Pojawił się już czujnik narzędzia a stół splanowałem zostaje coś zrobić jeszcze z kablami które pędzą do sterownika .

Pozostaję jeszcze coś pofrezować , ale to już w poniedziałek
Dalsze plany to :
W następnej maszynie na biurko zastosuję prowadnice liniowe i śruby kulowe co na pewno podniesie walory samego urządzenia .
Pojawił się już czujnik narzędzia a stół splanowałem zostaje coś zrobić jeszcze z kablami które pędzą do sterownika .

Pozostaję jeszcze coś pofrezować , ale to już w poniedziałek

Dalsze plany to :
W następnej maszynie na biurko zastosuję prowadnice liniowe i śruby kulowe co na pewno podniesie walory samego urządzenia .
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
e tam z budowy jest lepsza radosc tym bardziej jesli to jeszcze dziala ;PA nie lepiej kupić http://www.allegro.pl/show_item.php?item=867288581
czy walki wystarczy podeprzecz w jednym miejscu??
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Jako, że posiadam sporo resztek podpór aluminiowych wykorzystałem je tutaj .kriss18 pisze:czy walki wystarczy podeprzecz w jednym miejscu??
Wałek jest poparty na większej części a końce wałka są utwierdzone.
Tak jak pisałem wyżej maszyna przeszła moje oczekiwania ,jest stabilna,sztywna a przy tym zgrabna i bez problemu może stać na przysłowiowym biurku .
Koszty budowy takiej maszyny niestety nie są małe

Film z pracy
Dorzucam jeszcze fotki ...

Maszyna podczas prac .

Film z pracy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
Pomogłem...

-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Jeden rozdział tego typu maszyny praktycznie zamknięty.
Teraz pora pokazać na forum kolejną konstrukcję na biurkową tak jak pisałem wyżej konstrukcja już wykonana z aluminum ,prowadnice prostokątne oraz śruby kulowe, wrzeciono Kress800W , silniki 1,89Nm.
Teraz pora pokazać na forum kolejną konstrukcję na biurkową tak jak pisałem wyżej konstrukcja już wykonana z aluminum ,prowadnice prostokątne oraz śruby kulowe, wrzeciono Kress800W , silniki 1,89Nm.

Pomogłem...
Pomogłem...