M 52 pisze:Odradzam Kolegom wszelkie próby wywierania presji

Argument siły nie wchodził w rachubę, co najwyżej siła argumentów gdyby się do niego wybrać i porozmawiać szczerze o tej całej sytuacji.
Tomek155 pisze:Jakieś 1,5 miesiąca napisał do mnie na GaduGadu wspomniany sprzedawca o nicku Hirata
Ze mną też zaczęło się od rozmowy na gg. Co prawda parę miesięcy wcześniej wymieniliśmy wiadomości na PW i gg o tym co oferuje i na tym zakończyliśmy. Po paru miesiącach nagle się odezwał na gg, zdecydowałem się na zakup jakichś części a dalej to już mniej więcej znacie...
k-m-r1 pisze:ko0lego sprawa z danymi wygląda tak żę jak podasz jego dane bądz cos o nim np fote jego auta ale nie zasłonisz rejstaracji to on poda cie do sądu poczytaj o ochronie danych osobowych
Domyślałem się że tak to wygląda ale wolałem się upewnić. Sprawą po prostu albo On sam się zajmie i ureguluje swoje zobowiązania wobec osób którym jest coś winien albo sprawą zajmie się policja, tudzież prokurator (faktycznie to lepiej brzmi, a przy tym chyba bardziej zgryźliwy jest w swoich działaniach więc większe szanse powodzenia niż podczas działania policji).
Chciałem załatwić sprawę polubownie z tym Panem ale widać małą mam siłę przekonywania... Wolałbym jakby oddał mi pieniądze i mógłbym o całej sprawie zapomnieć bo nie lubię komuś robić koło ogona, ale niestety prośby od czerwca nie skutkują więc musiałem założyć ten temat...
Myślę że w tym momencie ma ten Kolega "pozamiatane". Gdyby był uczciwy to by miał niezły biznes nadal a w tym momencie to podejrzewam że mało kto będzie chciał robić z Nim interesy (no chyba że będzie wysyłał towary z opcją płatne przy odbiorze). Widać że nieuczciwość nie popłaca!