kolejna sprawa to widzę że kolega również niezbyt zorientowany zafascynowany trotekiem (do którego nic nie mam ogólnie bo również zastanawiałem się nad jego zakupem) ROLKI TEFLONOWE BYŁY W SPIRICIE a nie w EXPLORERKU nawet w jedynce już obydwie osie były od razu na łożyskowanych liniówkach, a soczewka w troteku chroniona jak w chińczyku - jeśli nie wie Pan jak chronić bardziej soczewkę GCC ma na to sposób.
pozycjonowanie oczywiście fajna sprawa jak w chińczyku to mi się podoba bo takie rozwiązanie właśnie w chińczyku posiadam jednak plusy i minusy tej komunikacji można by również wymieniać
Prowadnica Y nie piszę o dostępie tylko o właśnie teflonowych rolkach. No i test godzinny u znajomego tu się Pan pomylił bo tydzień spędziłem w wawie na testach we wszystkich firmach jak i w trotecu tak i w Grafkomie i również u przedstawiciela epiloga.
No i jak tam stół przelotowy? wycinać trzeba formatki dalej .
No i szkoda ze od czasu do czasu Pan nie smaruje tych łożysk (trochę materiałoznawstwa) bo po takim czasie bez smarowania pewnie bardzo dokładny jest ten laser

moje 4 lasery i frezarka PRACUJĄ również po 2 zmiany i wiem co to czyszczenie soczewek i smarowanie łożysk , jest takie przysłowie "kto smaruje ten jedzie"
i szkoda mi tego kogoś kto za rok kupi używanego troteka speddy 300 z wyrąbanymi liniówkami
no i cytując kolegę "Skąd Pan wie, jakie on ma doświadczenie w pracy z laserami. Być może długie lata pracował w innej firmie, która miała lasery i zna się na rzeczy"
I która kolegę wyszkoliła, a on się zwolnił i zrobił im konkurencję

sorry za to ostatnie ale no musiałem jako pracodawca to zaznaczyć.
co do cyt "Jeśli chce Pan coś pisać proszę być obiektywnym i nie obrażać innych!!! "
nie zauważył Pan że w całym opisie +- i porównaniu było powiedziane obiektywnie i wcale tam nie wychwalałem żadnego z modeli, po prostu wybrałem z doświadczenia najlepszy pod pewnymi opisanymi względami jeden z trzech prezentowanych modeli i nawet nie namawiałem w ostatnim zdaniu do zakupu akuratnie wybranego prze-zemnie modelu właśnie EXPLORERKA II
kolega tak specjalnie się zarejestrował żeby tu zamienić kilka słów ?