Jakie noże do LD 550
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Jakie noże do LD 550
Oczywiście można robić więcej za jednym razem, ale ja nie miałem takiej potrzeby bo oprawki na własny użytek. Przy trzonku 12x12 w grę wchodzą tylko płytki z "mniejszej" serii bo na te których używam po prostu nie było by miejsca.
Prace ruszyły od nowa http://www.cnc.info.pl/topics60/moderni ... t13702.htm
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Re: Jakie noże do LD 550
Tez parę składaków dorobiłem. Najciekawszy i najdłużej mi przy nim zeszło to nóż do toczenia kulek. Działa wyśmienicie na płytce Mitsubishi.

Ostatnio zmieniony 10 lis 2009, 17:24 przez senio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
Podoba mi się ten patent na kulkę. Jednak dopóki nie dorobię sobie przystawki do frezowania to chyba mogę zapomnieć o bardziej zaawansowanych projektach niż nóż HSS 

tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Ta przystawka to półśrodek. Małe pole robocze i tylko małe detale pozwala wykonać. Poza tym jeśli wykonujesz element, ciągłe rozbieranie, ustawianie i ponowne składanie tokarki to nie jest dobry pomysł. Miałem dorobioną taką przystawkę do poprzedniej tokarki, ale po jednym czy dwóch użyciach zrezygnowałem na rzecz małej frezarki. Pewnie że znowu koszty, ale możliwości o wiele większe. Frezowanie to dość droga zabawa jednak po zakupie tokarki frezarka okazuje się bardzo przydatna, żeby nie powiedzieć wręcz niezbędna. Taka kolej rzeczy, że gonimy królika, a on ciągle jeszcze dalekom.j. pisze:dopóki nie dorobię sobie przystawki do frezowania to chyba mogę zapomnieć o bardziej zaawansowanych projektach niż nóż HSS

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2