srosze o rade w zakupie migomatu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
srosze o rade w zakupie migomatu
Witam prosze o rade w zakupie migomatu jak narazie to mam dwa do wyboru;
midi mag bester 1801 lub origo mig c 170 oba na zasilanie 230v który lepszy moze polecicie cos innego(ma słuzyc do spawania płotów bram takich rzeczy)prosze o pomoc
midi mag bester 1801 lub origo mig c 170 oba na zasilanie 230v który lepszy moze polecicie cos innego(ma słuzyc do spawania płotów bram takich rzeczy)prosze o pomoc
nowy poczatkujacy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja bym wybrał esaba to dobra firma a zobacz co piszą o besterze
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1196402.html
A tak poza tym to wydają się troche słabe jak na taką produkcję mpże lepiej dołożyż i kupić mocniejszy ????????????
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1196402.html
A tak poza tym to wydają się troche słabe jak na taką produkcję mpże lepiej dołożyż i kupić mocniejszy ????????????
jorgo
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
jeśli to ma być spawanie w terenie - to ważna jest wagamatistan pisze:spawania płotów bram
może warto pomyśleć o inverterze (ja też myślę)
całkiem dobre notowanie ma - Kemppi
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Cześć
Jeden i drugi mig nie jest zły, dasz radę pospawać tym sprzętem profile i cienkie płaskowniki,
pod warunkiem że będziesz miał dobry prąd to znaczy małe spadki napięcia.Problemy zaczną
się na montażu , często trzeba stosować długie przedłużacze.Staraj się kupić miga z minimum
dwoma rolkami ciągnącymi drut (obie napędzane), radzę używać osłony w postaci mieszanki
ARGON-CO2 jednak butla na mieszankę będzie droższa .Można poszukać miga z dodatkowym
wyjściem na elektrody , cienką elektrodą można się lepiej wpalić niż drutem (nie chciał byś żeby przylepione zawiasy przyczyniły się do odpadnięcia bramy) .Kolega ma rację warto poszukać inwertora przekonają się o tym twoje plecy .Przed zakupem poproś o zrobienie
próbnych spawów.Nie daj się nabrać na suuuper firmy bo nie zawsze cena idzie z jakością, do
tych zastosowań nie jest potrzebny mig z bajerami.
m
Jeden i drugi mig nie jest zły, dasz radę pospawać tym sprzętem profile i cienkie płaskowniki,
pod warunkiem że będziesz miał dobry prąd to znaczy małe spadki napięcia.Problemy zaczną
się na montażu , często trzeba stosować długie przedłużacze.Staraj się kupić miga z minimum
dwoma rolkami ciągnącymi drut (obie napędzane), radzę używać osłony w postaci mieszanki
ARGON-CO2 jednak butla na mieszankę będzie droższa .Można poszukać miga z dodatkowym
wyjściem na elektrody , cienką elektrodą można się lepiej wpalić niż drutem (nie chciał byś żeby przylepione zawiasy przyczyniły się do odpadnięcia bramy) .Kolega ma rację warto poszukać inwertora przekonają się o tym twoje plecy .Przed zakupem poproś o zrobienie
próbnych spawów.Nie daj się nabrać na suuuper firmy bo nie zawsze cena idzie z jakością, do
tych zastosowań nie jest potrzebny mig z bajerami.
m
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Re: srosze o rade w zakupie migomatu
ja mam bester 1800 jest niezły spawam wszystko od tłumików najczęściej ze słabych blach po grubsze rzeczy,wszystko zależy od ustawień i drutu i gazu,bramę też spawałem nie jest żlematistan pisze:Witam prosze o rade w zakupie migomatu jak narazie to mam dwa do wyboru;