Obrabiarka wieloczynnościowa TF-90
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Obrabiarka wieloczynnościowa TF-90
Witam serdecznie
Mam pytanie do was jako bardziej doświadczonych forumowiczów. Zastanawiam się nad kupnem obrabiarki TF-90. Oto link do aukcji
http://allegro.pl/item686340796_tokarka ... ealny.html
Co sądzicie o takim urządzeniu. Czy zasada że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego jest w tym przypadku słuszna?
Mam pytanie do was jako bardziej doświadczonych forumowiczów. Zastanawiam się nad kupnem obrabiarki TF-90. Oto link do aukcji
http://allegro.pl/item686340796_tokarka ... ealny.html
Co sądzicie o takim urządzeniu. Czy zasada że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego jest w tym przypadku słuszna?
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
No ok, ale chodzi mi bardziej o profesjonalne używanie. Mianowicie w warsztacie mechanicznym do drobnych elementów, toczenia zaworów itp. Ale dokładność musi być zachowana. Chciałem kupić większą tokarkę ale mam mało miejsca w warsztacie. Stąd próba poszukiwania czegoś mniejszego. I jeszcze jedno czy jako obrabiarka np frezarka, dłutownica też zachowuje dokładność.
Dziękuję za odpowiedzi i rady
Dziękuję za odpowiedzi i rady
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Czyli przestebnujesz tokarkę do warsztatu naprawy samochodów ? jeżeli tak to polecał bym tsb 16 albo tsb20 (ze wskazaniem na tą drugą ) względnie podobnych rozmiarów chińczyk. Z doświadczenia wiem ze takie wynalazki jak "tokarko-frezarki " będą za małe/za mało sztywne/nie będzie chciało Ci się ich przezbrajać/będzie im brakowało możliwości (niepotrzebne skreślić ) żeby cokolwiek na nich zrobić. To są zabawki dla modelarzy i tam zdają egzamin . Toczenie gwintów i takie sporty to nie ta liga .
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1