drukarka PCB
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Witam serdecznie.
Znalazłem ciekawy FILMIK , choć niektórzy pewnie mogą znać go z cnczone. Może kogoś zaciekawi lub zainspiruje do prób.
Pozdrawiam, skoczek.
Znalazłem ciekawy FILMIK , choć niektórzy pewnie mogą znać go z cnczone. Może kogoś zaciekawi lub zainspiruje do prób.
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Witam Skoczek to juz było to właśnie zainspirowało mnie do zmasakrowania mojej drukarki ale ja chciałem ominąć ten problem z tuszami i użyć drukarki laserowej, jak możesz zobaczyć na fotach powyżej da się ale bęben się niszczy tak ze nawet calgonit nie pomoże wiec jedynym rozwiązaniem przerobić mechanizm tak żeby płytka była nieruchoma a jeździła cała drukarka
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Nie chciało mi się czytać całego tematu - może było.
Robi się tak:
Kupuje się w papierniczym sklepie kredową kartkę i drukujemy na drukarce laserowej w odbiciu lustrzanym, następnie stroną zadrukowaną przykładamy do płytki i kartkę prasujemy żelaskiem (trzeba małej wprawy). Na płytce zostaje toner i można śmiało trawić - efekt znakomity
Robi się tak:
Kupuje się w papierniczym sklepie kredową kartkę i drukujemy na drukarce laserowej w odbiciu lustrzanym, następnie stroną zadrukowaną przykładamy do płytki i kartkę prasujemy żelaskiem (trzeba małej wprawy). Na płytce zostaje toner i można śmiało trawić - efekt znakomity
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
człowieku , jak nie chce Ci się czegoś czytać to daruj sobie odpowiedzi w wątku którego podstaw nie znasz....
Ludzie którzy próbują nowych technik nanoszenia technikę przez Ciebie przedstawioną znają od podszewki...
Cały myk w tym jak wyeliminować pośrednie metody i bezpośrednio nanosić wzór na miedź aby móc drukować bezbłędnie i z dużymi dokładnościami....
Ludzie którzy próbują nowych technik nanoszenia technikę przez Ciebie przedstawioną znają od podszewki...
Cały myk w tym jak wyeliminować pośrednie metody i bezpośrednio nanosić wzór na miedź aby móc drukować bezbłędnie i z dużymi dokładnościami....
-
Witam, przeglądam sobie temat i nawet jestem zainteresowany.....
Może by tak spróbować z takimi tuszami:
Powinny być trwałe i nie są gęste, cena przystępna więc...
http://www.mistik.pl/produkt-8960-153-tusz_tusze.html
http://www.on-line.shop.pl/?p=p_38&sName=grog
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A czym je bedziesz nakladal?Bisu pisze:Witam, przeglądam sobie temat i nawet jestem zainteresowany.....
Bardzo watpie zeby jakakolwiek drukarka atramentowa to przezyla...
J.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
druk pcb
Dobre rezultaty powinno dać złożenie trzech w jednym. Frezarka zrobiona według zasad wykładanych na forum cnc, we frezarce laser z nagrywarki dvd zrobiony według przepisu z forum elektroda i toner z drukarki laserowej ładnie rozsypany na laminacie. Podgrzany toner będzie się trzymał laminatu, a reszta po zsypaniu trafi do ponownego rozsypania. Opracowany laminat po dodatkowym utrwaleniu, co jednocześnie wygładzi krawędzie, sprawdzeniu i wytrawieniu, powinien być jakości nie gorszej od wszystkich poprzednio opisanych metod. Nic tu się nie uszkodzi i niczego nie trzeba przerabiać. Jak ktoś chce pozostać przy żelazku to pomaga kilkakrotne przepuszczenie papieru przez drukarkę. Trzeba tylko dobrze trafić, bo papier nie ma dobrego prowadzenia. Do nagrzewania najlepiej nadaje się prasa termotransferowa. Jeśli taka prasa nie będzie mogła być bezpośrednio wykorzystana ze względu na cenę, to może być wzorem do skopiowania.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
termosublimacja testowana nie jest za wesoło musi nagrzać punkt aby przenieść z folii barwnik, a miedz dobrze chłodzi.
Moja metoda to zmodyfikowany piecyk z drukarki laserowej. Modyfikacja polega na dołożeniu sterowania ruchu wałka. Dokładnie to jest czujnik optyczny wykrywający koniec płytki i po 2 sek zmienia kierunek ruchu. Takie "wachlowanie" załatwia dobre przyleganie toneru do płytki do tego pomiar temperatury płytki czujnikiem z piecyka.
Po osiągnięciu temperatury płytki z 2 stron 190 st proces się kończy i "wypluwa" płytkę.
Trawienie kostka do akwarium + wytrawiarka zbudowana z szyb sklejonych klejem do akwarium. Dodatkowo grzałka z akwarium szklana z termostatem 150W. Jako sprężarka agregat z chłodziarki. Płytki do wymiaru b5 (zeszyt) wychodzą elegancko.
Nadruk strony elementów robię z oderwaniem na gorąco. Do amatorskich płytek wystarczająco. Profesjonalne zamawiam w firmie.
Pozdrawiam
Moja metoda to zmodyfikowany piecyk z drukarki laserowej. Modyfikacja polega na dołożeniu sterowania ruchu wałka. Dokładnie to jest czujnik optyczny wykrywający koniec płytki i po 2 sek zmienia kierunek ruchu. Takie "wachlowanie" załatwia dobre przyleganie toneru do płytki do tego pomiar temperatury płytki czujnikiem z piecyka.
Po osiągnięciu temperatury płytki z 2 stron 190 st proces się kończy i "wypluwa" płytkę.
Trawienie kostka do akwarium + wytrawiarka zbudowana z szyb sklejonych klejem do akwarium. Dodatkowo grzałka z akwarium szklana z termostatem 150W. Jako sprężarka agregat z chłodziarki. Płytki do wymiaru b5 (zeszyt) wychodzą elegancko.
Nadruk strony elementów robię z oderwaniem na gorąco. Do amatorskich płytek wystarczająco. Profesjonalne zamawiam w firmie.
Pozdrawiam