Pomógł - albo uczciwie, albo wcale

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: gelo » 11 paź 2009, 14:11

easy2002 pisze:Witam
Panowie a kto w ogóle zwraca uwagę, na to co za tytuł ma forum dany użytkownik lub ile on razy pomógł.
moze mala ankieta?

>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 11 paź 2009, 14:16

Panowie pomógł nie pomógł grunt , że wiele osób odnajduję wiedzę potrzebną do zbudowania swojej pierwszej maszyn i nie tylko - fakt czasem gąszcz wypowiedzi na temat gubi wątek , temat zamienia się nie jednokrotnie w utarczkę a międzyczasie pojawią się wypowiedzi+pomógł .

A co mam powiedzieć jako że zbliżam się do 3000 wypowiedzi to co mam sobie myśleć :mrgreen: chyba się załamie ...
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:21 przez gmaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

Awatar użytkownika

Autor tematu
gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: gelo » 11 paź 2009, 14:21

gmaro pisze: A co mam powiedzieć jako że zbliżam się do 3000 wypowiedzi to co mam sobie myśleć :mrgreen:
....ze sie b.duzo napisales :mrgreen: .
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 11 paź 2009, 14:22

gelo pisze:....ze sie b.duzo napisales :mrgreen: .
a może że to nie ma żadnej wartości może to sam spam :?:

P.S.

Tak swoją drogą proszę kolego gelo zmienić swój podpis do 2 linijek .
Regulamin , punk 22 .
https://www.cnc.info.pl/topics13/regula ... z-vt34.htm
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: upadły_mnich » 11 paź 2009, 14:56

zaczęły się restrykcje :sad:
to i ja zmienię bo obrażam feministki na forum :???:
zmienie na "czy pomogłem czy nie to wciskaj "pomógł"
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej

mdg
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3

Post napisał: mdg » 11 paź 2009, 18:43

Witam szanownych kolegów. Temat wydaje się być tak ciekawy że nie sposób pozostawić go bez echa. W związku z tym postanawiam dołożyć coś od siebie (tym samym poprawiając sobie statystykę napisanych postów). Ostatnimi czasy zauważyłem gro forumowiczów z tytułem "używaj przeglądarki" i to właśnie oni zasypują nasze forum nowymi (czasem powtarzającymi się) tematami. Jeśli dostaną od nas satysfakcjonującą odpowiedź - znikają z forum tak szybko jak się pojawili. Do głowy im nie przyszło, żeby nacisnąć jakąś ikonkę "pomógł", bo:
- już ich nie obchodzi co się dalej dzieje z tematem...
- nie wiedzą po co ta ikonka, bo nie czytali regulaminu...
- nie mają na to czasu, bo muszą spakować kredki do tornistra i do szkoły...
Dla mnie jest to sprawa drugorzędna kto z jaki statusem na forum udziela mi odpowiedzi, ważne że pojawia się rozwiązanie. Ale żeby nie było tak sztywno, to fajnie jest, że większość z nas traktuje status i punkty jako zabawę, więc jeśli nie dostaniemy punktu za udzieloną odpowiedź... no cóż... nasza strata.
Pozdrawiam

Grzesiek
Samozwańczy programista CNC

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: upadły_mnich » 11 paź 2009, 20:51

a ja włoże kij w mrowisko.
zanim sie odezwe sprawdzam jak dany kolega rozdziela punkty. Dla przykładu u kolegi "G"... na punkty nie moge liczyć :sad: Podobnie u kolegi "L". dlatego często odzywam sie u nowych kolegów. Minusem jest to, że po godzinach w weeckendy na GG trzeba im pomagac a tu juz punktacji nie ma :cry: .

Wszelka zbieżnośc inicjałów jest przypadkowa i niezamierzona. Wyrażone poglady nie są moje ani firm ze mną zwiazanych.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej

Awatar użytkownika

skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: skoti » 11 paź 2009, 22:43

To może powołajmy komisje która będzie weryfikować przyznane punkty pomocy ? Ewentualnie będzie stawiać wnioski o przyznanie takowych osobom które ich nie otrzymały od autorów postów . :razz: Mozna by tez dodawać punkty oczywiście po wcześniejszej weryfikacji osobom które zasłużyły sobie na nie komunikując się inaczej niż przez forum .

A tak na poważnie to kto to traktuje na serio ? Znam tylko kilka osób które za punkt honoru stawiają sobie ilość postów i punktów pomocy i podczas kłótni na forum używają tego argumentu . Zatem musi ta punktacja zostać bo te osoby straciły by motywacje żeby udzielać się na forum . Czy ze szkoda dla forum ? Nie mnie to oceniać ...

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: CNCRob » 11 paź 2009, 22:51

gmaro pisze:A co mam powiedzieć jako że zbliżam się do 3000 wypowiedzi to co mam sobie myśleć
to, że nie ma dla ciebie kolejnej żaróweczki i zaczniesz od zera :)

[ Dodano: 2009-10-11, 22:54 ]
co do samego tematu, kiedyś przyznaje, patrzyłem na licznik, ostatnio mało wchodze na forum, prawie go nie czytam, ale to już moja prywatna sprawa....... jedno jednak trzeba zauważyć, status na forum czasem odbija się na życie codzienne i kontakty z innymi ludźmi, którzy bardzo czesto boją się tu odezwać a odzywają się prywatnie na gg. mam średnio kilka nowych osób w tygodniu, które zagaduja na gg z proźbami o pomoc, czy takie osoby miały by do kogo zagadać gdyby liczników i pomocy nie było? musiały by wszystkich kolejno jechać aby trafić tych, którzy coś potrafią.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

Bbuli
Posty w temacie: 1

Post napisał: Bbuli » 11 paź 2009, 23:05

Witam. No jak by było mało to jeszcze MP,HP i EXP jest...Kto na to patrzy?Pomógł to pomógł ale co to zmienia dla czytelnika?Czy bardziej uwierzy w słowo pisane przez forumowicza ,który pomógł 100 razy niż temu co ma na liczniku 50?Nie sądzę,choć ludzie różnie patrzą na słowo pisane.Jest tu wielu czytelników i np. w temacie śruby czy dwóch śrub raczej nie patrzą na te opisy lecz próbują wyciągnąć jakieś wnioski pod przyszłe projekty. Admin uruchomił wszystkie dostępne opcje w tym formacie forum. Ja bym to wyłączył-skasował.Lub dodał -upór-zacietrzewienie-wiarę w swą nieomylność--jakiś paseczek czerwony lub różowy,który rośnie w miarę pisania głupot.Ale kto by to kontrolował?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”