Spotkania

Opinie, uwagi, propozycje czyli wszystko o tym forum
Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 27

Post napisał: CNCRob » 04 sie 2009, 21:12

zaczyna się ciekawie, tylko wojny tam nie zróbcie :)

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

Awatar użytkownika

chaos
Administrator
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: chaos » 05 sie 2009, 07:52

witam
Ja niestety nie będe mógł w sierpniu bawić sę razem z wami. Żona moja ma termin na 14, mam jeszcze dodatkowo masę roboty związanej z przeprowadzką i sprzątaniem po remoncie.
Życzę wesołej i bezpiecznej zabawy, myślę że zobacze co mnie omineło na fotkach ze zlotu :)
Pozdrawiam
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 55

Post napisał: skoczek » 05 sie 2009, 11:46

Witam serdecznie.
Miałem załatwić pistolet gazowy ale jednak prawdopodobnie elektryka załatwię. Mam nadzieję że będzie ciekawie, staram się coś jednak urozmaicić spotkanie, wszak ponoć nie samym chlebem i kiełbasą człowiek żyje ;) a o maszynkach wiezionych na zlot jak nie słychać tak nie słychać. Za chwilę przytoczę zaktualizowaną listę osób chętnych na zlot ponieważ niestety jak zostałem poinformowany na PW kilku osobom coś wyskoczyło i nie dadzą rady pojawić się na spotkaniu. Osobom z listy podeślę wiadomości prywatne z danymi do przelewu więc prosiłbym o przelanie pieniążków na moje konto podczas mojej tygodniowej nieobecności. Po powrocie z pielgrzymki dokonam odpowiednich zakupów czyli jedzenie plus jakieś piwka a jeżeli coś by zostało to albo dokupi się piwka albo się z Wami w jakiś sposób rozliczę. Miejmy nadzieję że pogoda dopisze, bo tego się chyba najbardziej obawiam. Co prawda pod namiotem (3x9 metrów) nie zmokniemy ale wiadomo że lepiej byłoby gdyby żadna kropla na nas nie spadła. Jest wśród chętnych na zlot jakiś dobry kucharz? Będę miał kogoś kto mi pomoże przy robieniu "wyżerki" ale jakby znalazł się jeszcze jakiś mistrz kuchni do chwilowej pomocy lub stworzeniu jakiejś dobrej mięsiny to byłbym wdzięczny. Ja niestety mistrzem kuchni nie jestem.
Albo za chwilę albo pod wieczór zamieszczę tu obowiązującą listę obecności. Przewidywane około 20 osób ale gdyby ktoś już teraz wiedział że nie pojawi się (mam nadzieję że niepotrzebnie to piszę) np z powodu jakichś uroczystości rodzinnych lub innych sytuacji to proszę o informację w temacie lub na PW.
Pozdrawiam serdecznie, skoczek.

[ Dodano: 2009-08-05, 12:19 ]

1.Skoczek
2.Gmaro
3.Dell
4.Markcomp77
5.Frezowacze
6.Bartuss1
7.Asza PL
8.Palug
9.Gelo
10. -
11. -
12.MarekM1
13.yach35
14.arizon
15.robal43
16.bakprint
17. -
18. -
19.ARAS (?)
20.arthx
21.galon
22.ossik
23.cnc3d

Jak coś pochrzaniłem to proszę o poprawienie mnie lub informację o tym.
Nie wiem jak z Kolegą ARAS - coś wspominał o terminie obecności 21-23 sierpnia więc ostatecznie nie wiem czy zjawi się na spotkaniu czy nie. Prosiłbym o wiadomość od Kolegi yach35 oraz frezowacze odnośnie noclegu - podsyłałem wiadomość na PW ale nie dostałem odpowiedzi. Sprawa z noclegiem w tym pensjonacie dla zaledwie 3-4 osób się skomplikowała ale jakoś to rozwiążę.

[ Dodano: 2009-08-05, 16:14 ]
Właśnie przesłałem wiadomości prywatne osobom które wcześniej wymieniłem w liście. Gdyby ktoś nie otrzymał takiej wiadomości to proszę o informację tu na forum o tym.
Podesłałem Wam również mój numer telefonu więc gdyby ktoś miał jakieś pytania to możemy kontaktować się telefonicznie ale proszę się nie zdziwić i nie gniewać jeżeli przez te parę dni odrzucę kogoś połączenie (nie zawsze będę mógł rozmawiać). Gdyby ktoś miał jakieś pytania bądź sugestie które mogą dotyczyć wszystkich chętnych to proszę o pisanie na forum - będę starał się być na bieżąco (raczej pod koniec każdego dnia) informowany telefonicznie o tym czy ktoś tu coś dopisał.
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

cnc3d
Posty w temacie: 5

Post napisał: cnc3d » 05 sie 2009, 17:17

Załóż nowy temat, żeby był na wierzchu bo wiele osób nie wie, że coś się kroi i potem będą pretensje, że nie wiedzieli, a frekwencja pewnie podskoczy.

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 55

Post napisał: skoczek » 05 sie 2009, 19:56

Witam serdecznie.
Mógłbym założyć temat nowy ale wydawało mi się że w momencie gdy ktoś dopisuje coś w temacie to ląduje on na górze tematów nieczytanych (ot taki stos). Jeżeli się mylę i faktycznie coś się zmieniło w działaniu forum a w związku z tym jest grupa osób które nie wiedzą o spotkaniu to proszę aby ktoś założył nowy temat. Ważne by wiedzieli odpowiednio wcześniej a przy okazji abym i ja wiedział o liczbie osób bo jak w ostatnim dniu się zdecyduje grupa osób to nie opanuję i nie dopnę tego tak bym nie musiał się potem wstydzić za organizację tego. Na razie żyję nadzieją że w miarę dobrze to wyjdzie. Do tej chwili widać było niewielką tendencję spadkową w liczbie chętnych więc nie wiadomo ostatecznie jak to wyjdzie. Wiadomo że czasem może komuś coś w ostatniej chwili wyskoczyć. Tak czy inaczej trzymajmy kciuki.
Odezwę się za parę dni.
Pozdrawiam, skoczek.

P.S. Myślcie o przywiezieniu jakichś małych maszynek (ale uparty jestem, no nie? :twisted: )
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

dell
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 36

Post napisał: dell » 05 sie 2009, 20:28

ja niestety nie bede mogl sprawy ktore napisalem a takze i sprawy rodzinne a jak wiadomo z rodzina to tylko na zdjeciu mozna dobrze wygladac

chyba ze ktos bedzie jechal ae to mi dac mi znac teraz najepiej bo nie wiem

Awatar użytkownika

ARAS
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4

Post napisał: ARAS » 05 sie 2009, 21:39

od 8 sierpnia będę w Zakopanym,tak że postaram się na jeden dzień dojechac do was.
Muszę koniecznie poznac Marcompa bo przez telefon to żeśmy się nagadali że ho,ho :wink:
ARAS

Awatar użytkownika

markcomp77
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 50
Kontakt:

Post napisał: markcomp77 » 05 sie 2009, 21:49

ARAS pisze:Muszę koniecznie poznac Marcompa
:)
a ja muszę poznać ARASa - TyleśMy się NagadaliŚmy ;)

[ Dodano: 2009-08-05, 21:50 ]
a przydało by się zrobić wzór identyfikatora - do wydrukowania i przygotowania samodzielnie...
oczywiście ksywka - DUŻYMI LITERAMI
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm

cnc3d
Posty w temacie: 5

Post napisał: cnc3d » 06 sie 2009, 10:33

90% osób które chciały by przyjechać nie trafi do tego wątku.
Prawie nikt nie wchodzi od tak sobie do działu który nie wskazuje na żadne konkrety.
Może by Admin jakiś baner wrzucił na kilka dni?

Seba-Jongen
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: Seba-Jongen » 06 sie 2009, 11:07

Hej
Prawdopodobnie też nie wpadnę -wypadła w sobotę przeprowadzka i pozbierać się ciężko -nawet już internetu nie mam.

Odnośnie karabinka ASG to jako stary paintbolowiec miałem opinię że nie służy do strzelania do tarczy (ale np. do ulubionego szefa na imprezie integracyjnej :mrgreen: )

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „www.cnc.info.pl”