duza prośba - pomoc w rozwiazaniu zadan z mechaniki ogolnej
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Dział mechanika znajduje się w grupie określonej jako części maszyn. Jeśli ktoś lubi rozwiązywać belki - jego sprawa. Ma prawo je rozwiązywać, podobnie jak ci, którym nie podobają się pewne metody mają prawo o tym też pisać. Mnie się nie podoba odwalanie za innych całej roboty i otwarcie to mówię. To nie tylko jest nieuczciwe, w ten sposób robi się komuś krzywdę.
Jeśli kolega kocha się w rozwiązywaniu belek, to może swoją miłością zarazi innych, a nie będzie chronił ich przed opanowaniem tej jakże ciekawej wiedzy? Gdyby ma555rek wczytał się dokładnie w forum, to by zauważył, że wiele osób nie podając gotowego rozwiązania jest w stanie za rączkę poprowadzić przez wszystkie problemy. Z mojego doświadczenia wynika, że bardzo korzystnie jest podać komuś początek i zmusić go do myślenia. To jest bardziej konkretna pomoc, niż przesłanie zeskanowanego rozwiązania. W końcu wiedza nie boli, jeśli kogoś temat nie interesuje, to czemu się męczy, a nie zmieni specjalności studiów?
) to dobrej konstrukcji nigdy nie będzie w stanie zaprojektować. Czyżbym się mylił?
Jeśli kolega kocha się w rozwiązywaniu belek, to może swoją miłością zarazi innych, a nie będzie chronił ich przed opanowaniem tej jakże ciekawej wiedzy? Gdyby ma555rek wczytał się dokładnie w forum, to by zauważył, że wiele osób nie podając gotowego rozwiązania jest w stanie za rączkę poprowadzić przez wszystkie problemy. Z mojego doświadczenia wynika, że bardzo korzystnie jest podać komuś początek i zmusić go do myślenia. To jest bardziej konkretna pomoc, niż przesłanie zeskanowanego rozwiązania. W końcu wiedza nie boli, jeśli kogoś temat nie interesuje, to czemu się męczy, a nie zmieni specjalności studiów?
Ja takiego przypadku w swoim życiu nie spotkałem. Może rzeczywiście wyrasta, ciekawe, co w takim razie spowoduje eksplozję inteligencji w takim leserze. Z mojego doświadczenia wynika, że mało której konstrukcji nie trzeba liczyć. Czy w takim razie ktoś, kto nie umie obliczyć obciążeń, nie potrafi dać sobie rady z rozkładem naprężeń, nie słyszał o momencie bezwładności, czy wskaźniku wytrzymałości przekroju (pamiętamy wzór Steinerama555rek pisze:troche luzu,często leser wyrasta na niezłego konstruktora.

No właśnie. Po jakiego h**? W końcu na pierwszej stronie forum stoi jak byk: Na tej stronie postaram sie razem z wami zgromadzić materiały dotyczące tylko jednego tematu - CNC. Admin zaznaczył wyraźnie tylko jednego tematu. Może warto by się tego w końcu trzymać?truciak pisze:facet napisal zeby mu rozwiazc , wiec jesli chlopie mu tego nie rozwiazesz to po jakiego h** tu sie wypowiadasz
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
dzięki jasiu..., bo mi już nie chciało się kolejny raz tłumaczyć imbecylom co próbuję przez moje wypowiedzi osiągnąć. akurat widzę, że najbardziej oburzeni są ci, którzy chcieli gotowce i nie interesowała ich pomoc w rozwiązaniach, nie dostali gotowca, więc obrażają innych, którzy wolą podyskutować z kimś na temat CNC niż za nich robić to czego im się z lenistwa nie chce.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Posty w temacie: 6
Witam Wielkich Wychowawców i Ojców Norodu.
Koledzy przedstawili swoje poglądy więc oczywiście wg nich postepujecie. Złego slowa nikt nie wypowie za próbę nauczenia wg formułek przedstawionych tutaj. Pełen szacunek.
Wiecej, tak w gruncie to się z takim poglądem zgadzam - tym o wyższości nauki nad podrzuceniem gotowca. Tylko że co inego pogląd i odpowiednie do niego postępowanie a co innego narzucanie ogółowi jedynie słusznej drogi.
Świećcie przykładem a nie przymusem.
Mój zarzut dotyczy wrzasku o kasowaniu postów. Wrzasku uczestnika który w tej materii jeszcze nic nie wniósł ( choć ja też nie).
Po prostu , jak się nie podoba to nie wpadajcie do sypialni z krzykiem że ktoś kopuluje z brzydką.
Wara Wam od tego.
Oczywiście pozdrawiam.
Koledzy przedstawili swoje poglądy więc oczywiście wg nich postepujecie. Złego slowa nikt nie wypowie za próbę nauczenia wg formułek przedstawionych tutaj. Pełen szacunek.
Wiecej, tak w gruncie to się z takim poglądem zgadzam - tym o wyższości nauki nad podrzuceniem gotowca. Tylko że co inego pogląd i odpowiednie do niego postępowanie a co innego narzucanie ogółowi jedynie słusznej drogi.
Świećcie przykładem a nie przymusem.
Mój zarzut dotyczy wrzasku o kasowaniu postów. Wrzasku uczestnika który w tej materii jeszcze nic nie wniósł ( choć ja też nie).
Po prostu , jak się nie podoba to nie wpadajcie do sypialni z krzykiem że ktoś kopuluje z brzydką.
Wara Wam od tego.
Oczywiście pozdrawiam.
Pasjonat
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Zły przykład. Znasz piosenkę Kasi Groniec: http://glizdon.wrzuta.pl/audio/aC6RZVtE ... brzydki_on jeśli tak, to wiesz, że kopulacja z brzydką też może być piękna, bo to kopulacja.ma555rek pisze:Po prostu , jak się nie podoba to nie wpadajcie do sypialni z krzykiem że ktoś kopuluje z brzydką.
No chyba, że kopulacja z brzydkim. Na szczęście nie jestem miss Kalifornii i mogę powiedzieć, że taki układ mi się nie podoba. Korony (jak ją znajdą u mnie) mi nie zabiorą.
Z drugiej strony pewnie, można to robić nawet samemu z sobą. Bezpiecznie i można bez zabezpieczenia (choć niektórych ręka boli). Tylko czy takiemu minimaliście nie powinno się jakoś zasugerować, by czasem spróbował w bardziej ambitny sposób? No właśnie, warto być ambitnym, czy nie, jeśli nie, to po co te studia? W końcu rozwozić pizzę można bez dyplomu, a teraz już na dwa lata do wojska nie wezmą. W ogóle nie wezmą, to po co udawać studiowanie?
-
więc dlaczego robi to w naszej sypialni?ma555rek pisze:Po prostu , jak się nie podoba to nie wpadajcie do sypialni z krzykiem że ktoś kopuluje z brzydką.
Wara Wam od tego.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
bo jest to FORUM Jest to ODPOWIEDNI DZIAL starcza 2 argumenty ?Draco pisze:więc dlaczego robi to w naszej sypialni?ma555rek pisze:Po prostu , jak się nie podoba to nie wpadajcie do sypialni z krzykiem że ktoś kopuluje z brzydką.
Wara Wam od tego.
jako osoba z 90 fakultetami , i 434 doktorami nie znasz znaczenia slowa forum?
-
możesz mi zacytować, gdzie ja podałem takie informacje lub skąd je masz? jak ktoś przychodzi i robi z forum burdel to wybacz... nawet dziwka tobie za free nie da...jako osoba z 90 fakultetami , i 434 doktorami nie znasz znaczenia slowa forum?
poza tym wszystkie posty dotyczące zadań są przenoszone do kosza, co za tym idzie automatycznie są kasowane z licznika każdego z użytkowników, co zreszta możesz zobaczyć po swoim liczniku, wiec przestancie pieprzyć głupoty, że sobie licznik nabijam bo robi się to nudne. przy pewnej ilości postów przestaje się patrzyć na nicznik i ma się w nosie jaka tam jest liczba, u mnie już to nastąpiło a wam żal du** ściska