element jest dość mały,długość poniżej 10 cm,grubość max 1 cm
Citroen Berlingo/Peugeot Partner?mat23 pisze:Zastanawia mnie możliwość wykonania elementu ze stali,który oryginalnie jest odlewem ciśnieniowym alu z czymś tam.Jednak jego parametry wytrzymałościowe pozostawiają wiele do życzenia.Jest to jakby część zawiasu zamknięcia.Chętnym zleciłbym wykonanie większej ilości
Mrozik pisze:Citroen Berlingo/Peugeot Partner?mat23 pisze:Zastanawia mnie możliwość wykonania elementu ze stali,który oryginalnie jest odlewem ciśnieniowym alu z czymś tam.Jednak jego parametry wytrzymałościowe pozostawiają wiele do życzenia.Jest to jakby część zawiasu zamknięcia.Chętnym zleciłbym wykonanie większej ilości
Da się tyle że drogo wyjdzie. Większa ilość to ile jest?
Odlew ciśnieniowy mógłby być tylko nie z tego materiału (coś znalopodobnego). Bo w obróbce z pręta to nie widzę żeby to tanio wyszło. Może powiedz jaka cena od chinoli a ile oryginał to ci koledzy podpowiedzą czy warto samemu rzeźbić.mat23 pisze:Mrozik pisze:Citroen Berlingo/Peugeot Partner?mat23 pisze:Zastanawia mnie możliwość wykonania elementu ze stali,który oryginalnie jest odlewem ciśnieniowym alu z czymś tam.Jednak jego parametry wytrzymałościowe pozostawiają wiele do życzenia.Jest to jakby część zawiasu zamknięcia.Chętnym zleciłbym wykonanie większej ilości
Da się tyle że drogo wyjdzie. Większa ilość to ile jest?
Ilość zależy od ceny i jakości.Na pewno nie 5 - 10 szt ale 100 ,1000.Odlew ciśnieniowy nie wchodzi w grę.Raczej obróbka mechaniczna stalowego prętu.Koszt ma być mniejszy niż kompletny element razem z obudową od skośnookich przyjaciół a takze dużo mniejszy niż oryginał.
Mylisz się.Miałem na myśli inne detale, skośni jeszcze ich nie robią.A co do śkośnych i tego detalu to skośni robią ten detal razem z całą plastikową częścią.ustalenie ceny skośnych jest nie możliwe bo to zależy od ilości zakupionych detali,firmy,kosztów spedycji (ogromne) do Polski,cła,certyfikatów UE.Handlarze na alledrogo krzyczą za chiński mechanizm ok 50 -60 zł więc interesuje mnie zbliżona cena samego stalowego trzpienia.zdzicho pisze:Uważasz ,że ktoś ceną przebije Chińczyków- zejdź na ziemię. Taki warunek zdaje się postawiłeś.Oni mają równie dobre technologie ,a pracują za przysłowiową miskę ryżu.
Tak kolego -wszzyscy tylko patrzą jak podpieprzyć Twój pomysł.mat23 pisze:Najbardziej mnie irytuje działanie łowców pomysłów, którzy deklarują się na P.W. podjęcia tematu prosząc o szczegółowe rysunki czy to odlewów czy detali do obróbki tylko po to by podkraść pomysł i urozmaicić swój asortyment.
Tak więc szukam poważnego wykonawcy,działającego raczej bez pośredników,znającego temat wielorazowych form ceramicznych i obróbki mechanicznej.Trudno o dobrego i lojalnego wykonawcę bez stosownych cyrografów.