Mach 3 PL

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

ARGUS
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: ARGUS » 25 sty 2009, 02:39

k-m-r1 pisze:trzeba powiadomic urząd skarbowy bo niejeden sprzedający na allegro łamie polskie przepisy tak samo po targowiskach trzeba sie przejsc i posprawdzac
Akurat Polacy "powiadamiania " nie lubią a już na pewno nie "skarbówke "
tekst chybiony
Bez urazy ale mój dziadzio ŚP mawiał <<młody to głupi <<<<
kolegi opinie pod ten tekst mi podpadają
Archiwalne posty zreszta też świadczą według mnie o młodym wieku i braku doświadczenia.
Nie jest to wadą ale......
Czyżby "młody gniewny" ??
k-m-r1 pisze:myślę, że temat został wyczerpany
Zgadzam sie w pełni
jeśli kolega nie słucha opinii innych
nie przyjmuje bardziej czy mniej słusznych rad
to
życzę koledze żeby nie miał przykrych doswiadczeń na własnym tyłku
i powodzenia w "biznesie" życzę na prawdę z całego serca

PS
Przysłowia są mondrością narodu
>>>lepiej na zimne dmuchać niż się sparzyć <<<<

Tagi:

Awatar użytkownika

giuseppe
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4

Post napisał: giuseppe » 25 sty 2009, 17:01

ARGUS pisze:Wersje demo albo testowe są z tego co wiem za darmo
owszem, tyle że
APY pisze:czasem 15 dni testowych to zbyt mało
:mrgreen:
ARGUS pisze:PIRACTWO W KAŻDEJ FORMIE I ZŁODZIEJSTWO POWINNO BYĆ TĘPIONE A NIE POPIERANE I TŁUMACZONE
Pewno tak, szczególnie mi żal biednych "artystów" typu Rubik czy Kupicha, którzy zarobili po kilka(naście) milionów w zeszłym roku...
Wiem, zaraz się pojawią głosy "trzeba było zostać piosenkarzem/kompozytorem/Myszką Miki - też byś tyle zarobił". Chodzi o to że trzeba znać umiar. Nie bez powodu sam Bill Gates oficjalnie twierdzi, że dobrze iż krążą pirackie wersje WINDOWSA, gdyż to popularyzuje ten produkt i - po pierwsze:gdy ktoś kiedyś zdecyduje się na kupno legalnego oprogramowania, to zapewne będzie to oprogramowanie które już zna - czyli jego :) i po drugie:zapewne choć część z aplikacji, które użytkownik pirata stosuje, jest legalna, a pod WINDOWSA to z reguły aplikacje MICROSOFTA - i korytko pełne...
APY pisze:Acha i nie mam żadnych pirackich MP3 (to i tak badziewie) i tylko jedną płytę z muzą CD bo nigdzie nie jest dostepna( na ok 500 w zbiorze)
I chwała Ci za to :wink: widocznie należysz do tych 5ciu procent :]
ARGUS pisze:muzyki słucham z płyt czarnych
wie kolega co to takiego ?
To pytanie mnie obraża... przecież każdy wie że czarne płyty to CD z czarnym topem wypalonym na lightscribe... :shock: :mrgreen:
Uwielbiam wyprzedaże.Można za pół ceny kupić coś, czego normalnie nie wziąłbym za darmo.

ARGUS
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ARGUS » 26 sty 2009, 08:15

giuseppe pisze:Pewno tak, szczególnie mi żal biednych "artystów" typu Rubik czy Kupicha, którzy zarobili po kilka(naście) milionów w zeszłym roku...
Następna Nasza Polska Cecha
Uwielbiamy liczyć pieniądze ...........u " sąsiada" w portwelu.
Dlaczego Ci żal i zazdrościsz że ktoś ma tyyyyle kasy a Ty nie ?
Gdybys nie zazdrościł to bys o tym nie wspominał
Zakasz rękawy pracuj pracuj pracuj -w dobrze płatnej dziedzinie i też bedziesz miał
15 dni to jest 120 godzin pracy
To ile potrzeba dla kogos kto zna sie na rzeczy czy mu program pasuje czy nie

Lekka przesada :smile:

Awatar użytkownika

giuseppe
Posty w temacie: 4

Post napisał: giuseppe » 26 sty 2009, 12:26

ARGUS pisze:Uwielbiamy liczyć pieniądze ...........u " sąsiada" w portwelu.
OK, niech i będzie off-topic...
Jestem jak najdalszy od postawy roszczeniowej czy też poczucia niesprawiedliwości społecznej w związku z zarobkami wymienionych przeze mnie panów - chwała im za to, że potrafili się tak ustawić. Przecież mi tych pieniędzy nie kradną.A czy zazdroszczę - jasne że tak :mrgreen: każdy przeciętny-a nawet niejeden ponadprzeciętny- zjadacz chleba chciałby móc spojrzeć na swoje konto w banku i dostrzec chociażby połowę tej kwoty. Nie znaczy to jednak, że z tej zawiści przy pierwszej lepszej okazji przejechałbym tych ludzi samochodem, czy też że zaślepiony zazdrością próbuję deprecjonować ich osiągnięcia - wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu dla sukcesu, który osiągnęli, bo choć ich twórczość może się podobać lub nie, należy im się szacunek za miejsce w którym dzięki swojej pracy są. Ufff...
Do wypowiedzi Billa Gatesa jakoś się kolega nie odniósł... Wybiórczość wypowiedzi nie jest cechą pożądaną - chyba że kolega ma inklinacje polityczne... :lol:
Nie chcę się kłócić dla zasady, jedni mają takie poglądy, inni dokładnie odwrotne. Próba narzucenia swojej racji za wszelką cenę to pierwszy krok do przekonania o swojej nieomylności, a konsekwencje takiego przeświadczenia nic dobrego nie przynoszą...
Pozdrawiam
Uwielbiam wyprzedaże.Można za pół ceny kupić coś, czego normalnie nie wziąłbym za darmo.

ARGUS
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ARGUS » 26 sty 2009, 13:38

giuseppe pisze:Nie chcę się kłócić dla zasady, jedni mają takie poglądy, inni dokładnie odwrotne.
I tam - jaka tam kłótnia gadanie i tyle
jeden lubi czystą inny kolorową
giuseppe pisze:Do wypowiedzi Billa Gatesa jakoś się kolega nie odniósł... Wybiórczość wypowiedzi nie jest cechą pożądaną - chyba że kolega ma inklinacje polityczne...
To akurat nie wybiórczość ani nie polityka
po prostu przy jego dochodach to Pan Gates (tak mi sie wydaje) ma głęboko w ....
poważaniu czy 7 czy 25 % jego programów krąży bez licencji
Gość i tak zarabia więcej niż jest w stanie wydać
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 27
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 20 maja 2009, 17:46

zapraszam warto nabyc i usprawnic sobie prace kilkadziesiąt zadowolonych osóbto dobry wskaźnik jakosci i niska cena
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]

denwer
Posty w temacie: 1

Post napisał: denwer » 29 maja 2009, 12:02

Prawa autorskie.
Nie ma chyba większego problemu, jeżeli plik z wersją językową nie stanowi integralnej części oryginalnego programu (np. pliki .lng). Natomiast problem się zaczyna, gdy niezbędna jest modyfikacja oryginalnego pliku programu. Prawo dopuszcza taką ewentualność jedynie na własny użytek, co wyklucza legalną publikację w sieci.
Na razie można stosować pewien wybieg, polegający na używaniu tzw. patcher`ów.

Czyli na dzień dzisiejszy k-m-r1 sprzedajesz swoją nakładkę nielegalnie. Zrób patcha i powinno być oki, ponieważ ty sprzedajesz patcha a właściciel tego patcha sam zmienia plik exe, czyli wedle prawa sam ingeruje w plik wykonywalny na własny użytek.

Awatar użytkownika

djjaroo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: djjaroo » 01 cze 2009, 14:17

Nie stery niema tu nic nielegalnego w jeśli chodzi o kwestie językową a jeśli chodzi Ci o screny poczytaj sobie na stronie artsoft to każdy może sobie robić i sprzedawać tak jest napisany ten program że co do screnów jest wsio co z tym robisz chyba że się mylę

Mietek59
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Spolszczenie

Post napisał: Mietek59 » 28 wrz 2009, 00:21

Witam wszystkich.
Co do tłumaczenia Mach3 kolegi Tomasza Komor to niestety zmienił strukturę programu dodając zakładkę w pasku menu o nazwie Tłumaczenie i zmienił zasoby programu. Wykonał to w programie Restorator. A co do bitmap to usunoł napisy angielskie przez wymazanie i wstawienie nowych napisów PL np: w PhotoShopie. Po zmienie tych zasobów program może wykazywać skłonności do błędów itp. Taka ingerencja w kod programu grozi surywymi sankcjami.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 27
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 28 wrz 2009, 09:57

częściowo masz racje a częściowo mylisz sie zasobów nie zmieniałem dodałem tylko polski język który u jednych jest wybierany automatycznie u innych nie bo co niektóre osoby maja ustawiony język programisty na ang a inny osoby na pl nie wszystko jest wykonane w restoratorze jest też czesc programu inaczej edytowana jak mi to doradził producent dobrze miec dostep do źródła i potem kompilować :)mniejsza o to bo wodze kolega nie o tym że dowolnie można zmieniać ekrany macha bez skutków jak pewnie nie jestes zorientowany jest kilka edytorów screnów nawet w notatniku możesz sobie zrobić taki ekranik tak program wykazuje skłonności do błędów przy nie odpowiedniej wersji czyli nakładka i mach muszą być tej samej wersji :) na razie jakies 350 osób jest zadowolonych i cały czas są kolejni chętni
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”