Jak odpalam Mach3 to pokazują mi się 2komunikaty:
- 1sze w okienku "Mach1 mill" o treści "Error initializing Engine"
- 2gi w okienku "Mach1 mill" o treści "Error starting Engine"
Po klikniecio OK program się odpala, tylko że jak chce ustawić coś w zakładce "Motor Tuning" to żadna z osi nie jest aktywna.
Podobnie jak chce załadowac plik HPGL - "import HPGL/BPM/JPG" po przed uruchomieniem okna ładowania plików, pokazuje mi się okienko "Mach1ocx" o treści "Error stoping Timer" - jak kliknę OK to okna ładowania plików się otwiera, ale te komunikaty nie są normalne ??
Gdzie szukać błędu??
Mach3 - błędy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam masz niezainstalowany steronik w systemie proponuje zainstalowa go recznie znajduje sie w katalogu tam gdzie zainstalowales programPETERS pisze:- 1sze w okienku "Mach1 mill" o treści "Error initializing Engine"
- 2gi w okienku "Mach1 mill" o treści "Error starting Engine"

Pozdrawiam PlotComplex.com
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
O jaki sterownik dokładnie chodzi?? Bo poinstalowałem wszystko co było tam w katalogu i nic.
W menadżerze urządzen mam właśnie jakieś nieznane urządzenie "mach 3 pulseing engine" ----> "mach3 driver" na 99% o to chodzi, ale jak się tego problemu pozbyć-pojecia niemam
Zrobiłem wszystko tak jak pisał vector11 i dalej to samo.
W menadżerze urządzen mam właśnie jakieś nieznane urządzenie "mach 3 pulseing engine" ----> "mach3 driver" na 99% o to chodzi, ale jak się tego problemu pozbyć-pojecia niemam

Zrobiłem wszystko tak jak pisał vector11 i dalej to samo.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2006, 22:03 przez PETERS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
No i jest. Dzięki wszystkim za pomoc..... może napiszę - zaoszczędze komuś 6h szukania usterki
Na to złożyły się 2 błędy.... musiałem zainstalować najnowsze sterowniki pod USB2.0 i sciągnąłem jeszcze raz macha ze strony producenta (jednak kolega miał rację) - niewiem czy tamta instalka co miałem była uwalona - napewno był to mach3 ale sciągnięta dawno temu - ta co teraz zdarłem ma troszkę nowszy interfejs, odpala się bez błędów, osie są aktywne w menadżerze sterowniki wykrywane są poprawnie.
Powoli idziemy do przodu

Na to złożyły się 2 błędy.... musiałem zainstalować najnowsze sterowniki pod USB2.0 i sciągnąłem jeszcze raz macha ze strony producenta (jednak kolega miał rację) - niewiem czy tamta instalka co miałem była uwalona - napewno był to mach3 ale sciągnięta dawno temu - ta co teraz zdarłem ma troszkę nowszy interfejs, odpala się bez błędów, osie są aktywne w menadżerze sterowniki wykrywane są poprawnie.
Powoli idziemy do przodu