Stolarz w okularach
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Stolarz w okularach
Czy okulary uniemożliwiają wykonywanie prac stolarskich ? , bo wiem że elektryk nie może nosić okularów a ja się wybieram na stolarza
i nie jestem pewny czy na badaniach nie będzie z tym problemu.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Stolarz w okularach
Kto ci takich bzdur naopowiadał? W większości zawodów okulary są dopuszczalne i pierwsze słyszę, by ktoś robił jakiekolwiek ograniczenia. Znam wielu elektryków z okularami, pracują od dawna i nikt ich z powodu okularów na rentę nie wysyła.NeS.et pisze:bo wiem że elektryk nie może nosić okularów
Problem w tym, że jeśli masz wadę wzroku, to musisz mieć ją skorygowaną odpowiednimi okularami, tak żebyś widział to co robisz. Raczej w wielu zawodach niewskazana jest jednooczność. Za to znam jednoocznego elektronika od obrabiarek, naprawdę rewelacyjny fachowiec. Oczywiście ma wszystkie uprawnienia SEP (chyba nawet do 15 kV).
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Bo ze mną to było tak że najpierw startowałem na elektryka (tym też się interesuje) i po odebraniu skierowania byłem na badaniach i tam pani doktor powiedziała że przeciwwskazane jest pracowanie na wysokości w okularach i nie wystawiła mi zaświadczenia, potem spytałem się jej czy na stolarza pójdę bez problemu, a ona na to że jeśli nie wystawiła mi zgody na elektryka to na stolarza też raczej nie (uparła się na mnie czy co?)...
I tak mi baba namotała w głowie że nie ogarniam
Dlatego chce się dowiedzieć czy w ogóle jest sens brania skierowania na stolarza, no ale skoro piszecie że znacie stolarzy w okularach
to nie ma problemu.
I tak mi baba namotała w głowie że nie ogarniam

Dlatego chce się dowiedzieć czy w ogóle jest sens brania skierowania na stolarza, no ale skoro piszecie że znacie stolarzy w okularach

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt: