co sądzicie o tej maszynie ??
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
co sądzicie o tej maszynie ??
Witam wszystkich... chciałbym kilka opini na temat "domowej" maszyny oferowanej na
http://www.allegro.pl/item618729704_wyp ... a_cnc.html
widział ją ktoś ?? dotykał ?? jesli jest na forum jej wykonawca proszę o więcej szczegułów konstrukcyjnych.
Czy uważacie, że sprawdzi się taka konstrukcja przy jednostkowym wycinaniu ?? chodzi o ok 1,5 h pracy dziennie. tnę do 5 mm czarne blachy.
Co sadzicie o współczynniku jakość/cena ??
dziekuję za wszystkie odpowiedzi
http://www.allegro.pl/item618729704_wyp ... a_cnc.html
widział ją ktoś ?? dotykał ?? jesli jest na forum jej wykonawca proszę o więcej szczegułów konstrukcyjnych.
Czy uważacie, że sprawdzi się taka konstrukcja przy jednostkowym wycinaniu ?? chodzi o ok 1,5 h pracy dziennie. tnę do 5 mm czarne blachy.
Co sadzicie o współczynniku jakość/cena ??
dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
To jest "amerykansky" produkt, zdjęcia z reszta też. Nic specjalnego, ale myślę, że nasz produkt byłby tańszy. Nie do końca bym wierzył w zdjęcia które tam są zamieszczone - zwłaszcza te z grubej blachy. Czasem wypalam podobne elementy z 25 i nie jest to takie proste. Reszta ok.
Swoją drogą wydaje mi się, że to za drogo jak za tak małą maszynkę.
Swoją drogą wydaje mi się, że to za drogo jak za tak małą maszynkę.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
moje odczucia są niestety podobne... szczegulnie mocowanie nóg....bartuss1 pisze:wygląda jak ploter z supermarketu skręcany na motylki, byle sie kupy trzymało jako tako
"ploter plazmowy" bo tak chyba należalo by to nazwać... mam pracować w niedużym zakładzie, jak pisałem max 2 godziny dziennie... potrzebuję trwałości maszyny bez remontu/wymiany ok 1500 godzin...
Czy ktoś z łódzkiego zbudował/kupił lekką maszyne tego typu ??Czy ktoś mógłby (oczywiście odpłatnie) pomóc w budowie ??
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
ja będę teraz budować maszynę , ale zupełnie odbiegającą od tej prezentowanej.
Sprawę sobie o tyle chcę ułatwić że chyba wykorzystam już ramę z innej nie pracującej maszyny.
krokówek nie zakładam , tylko serwa. Cięcie plazmą do 150mm INOX z ukosowaniem również plazmowym.
Zobaczymy co wyjdzie z tego.
Sprawę sobie o tyle chcę ułatwić że chyba wykorzystam już ramę z innej nie pracującej maszyny.
krokówek nie zakładam , tylko serwa. Cięcie plazmą do 150mm INOX z ukosowaniem również plazmowym.
Zobaczymy co wyjdzie z tego.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Paweł Milewski przeprasza Andrzeja Bielawskiego za zamieszczenie w dniu 16 maja 2009 r. na forum internetowym cnc.info.pl zapisów dotyczących kompetencji zawodowych Andrzeja Bielawskiego, albowiem nie miały one nic wspólnego z prawdą. Paweł Milewski oświadcza, że nigdy nie współpracował z Andrzejem Bielawskim jako serwisantem maszyn Dardi Waterjet i nie ma wiedzy na temat jego rzeczywistych kompetencji.
:*
:*
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, 07:01 przez Agatka28, łącznie zmieniany 6 razy.