Witam serdecznie.
Tak jak wspominałem po niedzieli będę chciał wykonać pierwsze konkretniejsze telefony by dowiedzieć się szczegółów. Faktem jest że trzeba to załatwiać w najbliższym czasie, choćby ze względu na rezerwacje miejsc noclegowych, ale także jak wspomniał Kolega Skoti ze względu na planowane terminy urlopowe. Lista zbliżyła się do 18 osób (jeszcze tyle byłbym w stanie przenocować u siebie, ale myślę że tą liczbę przekroczymy) więc po wstępnym rozeznaniu się w cenach planuję po niedzieli zacząć pytać o konkrety w kilku domach wypoczynkowych. Myślę że w rachubę wchodziłyby terminy 21-23 sierpień lub 28-30 sierpień. Terminu 14-16 sierpnia raczej będę się wystrzegał z racji planowanej przeze mnie od roku pielgrzymki która trwa do 11 sierpnia. Jeżeli większości osób będzie najbardziej pasował termin 14-16 sierpnia to wezmę to pod uwagę i postaram się zaraz po powrocie sprężyć, by w ciągu 2-3 dni dopiąć wszystko na ostatni guzik... Zastanówcie się które terminy Wam pasują. Przypomnę jeszcze że ciekawym pomysłem może być zorganizowanie tego w ostatnim tygodniu czyli 28-30 sierpnia z racji odbywających się (najprawdopodobniej wtedy) dożynek gminnych, więc mogłoby to być jakieś urozmaicenie (choć koniec sierpnia dla osób mających małe pociechy może być kłopotliwy - szkoła), ale jak będziecie chcieli to nic nie stoi na przeszkodzie by było to tydzień wcześniej czyli 21-23.
Na dniach podam Wam orientacyjne ceny i zaczniemy rozmawiać o szczegółach. Dzięki temu coś się zacznie klarować...
Pozdrawiam, skoczek.
P.S. Ktoś wspominał o pomyśle związanym z pokazaniem swoich maszynek. Jeżeli będą chętni na wzięcie ze sobą to niech dadzą taką informację. Oczywiście nie chodzi o wożenie ze sobą kolosów ważących po kilkaset kilogramów lub centrów

. Im więcej maszynek będzie zaprezentowanych tym ciekawiej z pewnością.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski