Moja maszynka z syntetycznego granitu
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
co do wypełniacza można wiele stosować ale ma to wpływ na wytrzymałość takiego elementu.
Co do rozdzielaczy są różne sposoby forma powinna mieć gładką powierzchnie i nie powinna wsiąkać w nią żywica bo nawet najlepszy rozdzielacz nie pomoże. jak już mamy formę to można ją wysmarować takim czymś jak to się nazywa błyszcz i jest w 0,5 litrowych butelkach chyba to jest do pomników tworzy on taką warstwę tłustą na powierzchni.
Jak widzieliście wyżej na fotkach moja forma była prymitywna i z płyt mdf nie mam żadnej pasty rozdzielacza a nie przykleiło się. Teraz pytanie do fachowców na tym forum do czego nie przyklei się żywica? podpowiem że na fotce formy widać co zastosowałem zgadnie ktoś?
Co do rozdzielaczy są różne sposoby forma powinna mieć gładką powierzchnie i nie powinna wsiąkać w nią żywica bo nawet najlepszy rozdzielacz nie pomoże. jak już mamy formę to można ją wysmarować takim czymś jak to się nazywa błyszcz i jest w 0,5 litrowych butelkach chyba to jest do pomników tworzy on taką warstwę tłustą na powierzchni.
Jak widzieliście wyżej na fotkach moja forma była prymitywna i z płyt mdf nie mam żadnej pasty rozdzielacza a nie przykleiło się. Teraz pytanie do fachowców na tym forum do czego nie przyklei się żywica? podpowiem że na fotce formy widać co zastosowałem zgadnie ktoś?
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
Dzięki Kolego za interwencję. Moda proszę o oczyszczenie tematu.kostner pisze:pawulonken to jest temat bakprinta o jego maszynce - robisz offtopa.... Porzadek musi byc
Mieszarka rodzi się w bólach. Kupiony 4 tyg. temu na Alledrogo motoreduktor jeszcze nie dotarł, a sprzedawca przestał odbierać telefony

Dodatkowo bruździ ciągły brak czasu,