Południowa Westfalia (Südwestfalen) - pisałem, że pomiędzy Krakowem, a UK. Ty Draco miałbyś tyle, co twoi koledzy z Małopolski. No i Krombacher tu tańszy, niż w Polsce! Nad morzem też może być, ale ja mam bliżej nad Północne.Draco pisze:no dobra ale ktora westfalia dokladniej?bo jedna jest w ameryce, druga w UK trzecia niemcy i jeszcze sporo innych mi wyswietlilo
Spotkania
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 55
Witam serdecznie.
Ja mówiłem jak najbardziej poważnie, myślę że część, jak nie wszyscy pozostali Koledzy też dość poważnie do tematu podeszli. Może dałoby się zrobić to w kilku większych miastach, bo nie sądzę by było wielu którzy mogliby gnać przez pół Polski na taki zlot. Kwestią otwartą poza miejscem spotkania pozostaje termin spotkania. Coś już wspominałem aby założyć drugi temat w którym ludzie zdeklarowaliby się o możliwych terminach i miejscach. Przynajmniej wiadomo byłoby ilu tak na poważnie jest chętnych lub ilu osobom pasuje. Może przy okazji Chaos zajmie zdanie...
.
Mi pasuje okolica Cieszyna (w Ustroniu często robione są szkolenia lub spotkania dla różnych grup zawodowych, które wynajmują np cały dom wypoczynkowy dla co najmniej kilkudziesięciu osób. Myślę że nie są to potwornie wielkie sumy za wynajęcie pokoju, mogę się w tej kwestii zorientować jakby się ludzie chętni znaleźli) lub Krakowa, ewentualnie coś w odległości do 200 kilometrów licząc od Cieszyna.
Jak się nic nie zorganizuje to zapraszam do mnie
na dwudniowe "grillowanie" w okolicach końcówki lipca, chętnie poznam Kolegów z forum.
Pozdrawiam, skoczek.
Ja mówiłem jak najbardziej poważnie, myślę że część, jak nie wszyscy pozostali Koledzy też dość poważnie do tematu podeszli. Może dałoby się zrobić to w kilku większych miastach, bo nie sądzę by było wielu którzy mogliby gnać przez pół Polski na taki zlot. Kwestią otwartą poza miejscem spotkania pozostaje termin spotkania. Coś już wspominałem aby założyć drugi temat w którym ludzie zdeklarowaliby się o możliwych terminach i miejscach. Przynajmniej wiadomo byłoby ilu tak na poważnie jest chętnych lub ilu osobom pasuje. Może przy okazji Chaos zajmie zdanie...

Mi pasuje okolica Cieszyna (w Ustroniu często robione są szkolenia lub spotkania dla różnych grup zawodowych, które wynajmują np cały dom wypoczynkowy dla co najmniej kilkudziesięciu osób. Myślę że nie są to potwornie wielkie sumy za wynajęcie pokoju, mogę się w tej kwestii zorientować jakby się ludzie chętni znaleźli) lub Krakowa, ewentualnie coś w odległości do 200 kilometrów licząc od Cieszyna.
Jak się nic nie zorganizuje to zapraszam do mnie

Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 58
- Kontakt:
No to już konkret tylko kwestia kto chętny ?skoczek pisze:Jak się nic nie zorganizuje to zapraszam do mniena dwudniowe "grillowanie" w okolicach końcówki lipca, chętnie poznam Kolegów z forum.
Pozdrawiam, skoczek.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Posty w temacie: 50
- Kontakt:
ja bywałem kiedyś na zlotach linuksowców - Pingwinariach...
są dwie ważne sprawy które warto przewidzieć:
1. koszty noclegów i ich dostepność - to również zalezy od terminy
2. przygotowanie wykładów/prezentacji/warsztatów
co do 2 -> przed zlotem trzeba pozbierać zgłoszenia chętnych do prelekcji... i przygotować "skrypt" do poczytania... i do wyboru zająć
są dwie ważne sprawy które warto przewidzieć:
1. koszty noclegów i ich dostepność - to również zalezy od terminy
2. przygotowanie wykładów/prezentacji/warsztatów
co do 2 -> przed zlotem trzeba pozbierać zgłoszenia chętnych do prelekcji... i przygotować "skrypt" do poczytania... i do wyboru zająć
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Posty w temacie: 50
- Kontakt:
najczęściej anonsowany temat spotkańrobal43 pisze:browar

a będzie coś o gcodzie... prowadnicach... itp?
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 27
markcomp77, zapomnij o lekcjach itp. myslisz, ze ktos bedzie chcial o tym gadac? wszyscy mamy tego dosyc na codzien. napewno kazdy powymienia sie doswiadczeniami miedzy soba i na tym... koniec. wszyscy pojada sie zrelaksowac i odpoczac wiec tu punktem drugim musi byc odpowiednia ilosc browara a nie prelekcje...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.