W ogóle strasznie się boję "pierwszego razu"... ale to pewnie jak każda dziewica...
Koncepce zmieniają się jak w kalejdoskopie.... od olania pozycjonowania baz i wykorzystania późniejszej ich obróbki .... do olania obróbki i poleganiu wyłącznie na dokładności lustra stołu wibratora.
Strach się bać...

Dysponuję wibratorem o dwóch "wibratorach" (2x 1kW) regulowanych falownikami 0-400 Hz i 0-5600 obr/min. powinno styknąć. Przy próbach "szęka mi opadła".pukury pisze:... nie źle by było móc regulować częstotliwość " telepania " - wyraźnie widać jak w pewnym momencie piasek siada .
pozdrawia.
Nie jestem samobójcą... zrobię jak mówisz. Wykonam więcej niż kilka prób. Tak bardziej dla świętego spokoju. trzeba przetrenować logistykę technologii, otrzaskać się z maszynerią, rozwarstwiaczami, temperaturą procesu. Ogólnie... co nagle to po diable.DZIKUS pisze:....
no dobrze, cyzli konkretnie na co sie decydujesz? nie wszystkie skladniki chemiczne podane przez Waltera sa dostepne w Polsce. Co konkretnie zamierzasz zastosowac i w jakich proporcjach? nie sadzisz ze jednak warto chocby dla swietego spokoju odlac kilka probek wielkosci cegly?...
kombinuję też nad mechanicznym dużym mieszadłem łatwym w użytkowaniu i przede wszystkim czyszczeniu... Łatwo powiedzieć, prawda? A czas sobie k..a płynie nieubłaganie.... na szczęście żywica ma 12 miesięcy gwarancji

A skład mieszanki?.... przeanalizowałem wątek o epoksybetonie na niemieckim forum. Tam na ponad 280 stronach można było znaleźć dużo więcej informacji na temat składu mieszanki niż na naszych 28 stronach postu Walter~a.... to też przemawia na plus.