budowa rozpoczęta cnc drewniane
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 13
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Zakładając całkiem hipotetycznie, że podjął by pan się zrobienia 4 takich dla kogoś to ile taka usługa by kosztowała ?pawulonken pisze:napisałem jak będzie kasowany luz
cytuję
dwa otwory fi 8mm na głębokości 10mm trzeci pogłębiony do 13 mm po to by kasować luz
wkręciłem na początek śrubki 5mm ale do dospawam jeszcze nakrętki w tych miejscach będzie więcej gwintu
-
dzisiaj siedząc przy komputerze zaświeciła mi się taka żaróweczka nad głową jak w bajkach i wpadł mi do głowy pomysł na nowy typ łożysk liniowych sporo tańszych i prostszych od od poprzedniej mojej wersji jako że nie lubię czekać to wziołem się od razu do realizacji pomysłu i wyszło takie coś

podkładka to fi zew 54 wew 32 mm otwory nawiercone pod śruby ósemki i łożyska 608z

podkładka to fi zew 54 wew 32 mm otwory nawiercone pod śruby ósemki i łożyska 608z
-
-
-
witam po przerwie trochę mi się zmienił plan budowy z racji tego że zakupiłem łożyska liniowe i wałki no i troszkę podłubałem oto efekty
wózek osi y wałki fi 20mm

wierciłem otwory pod te łożyska wiertłem do drewna takim łopatkowym z ty że je trochę zwęziłem bo jak robiłem próby to łożysko luźno było teraz musiałem je wciskać i nie wiem czy nie za ciasno bo jak włożę wałek to dość ciężko to się przesuwa po wałku wiercone było z jednego założenia na wylot na wiertarce stołowej także powinno być prosto. czy tak ma być? że ciasno?
wózek osi y wałki fi 20mm

wierciłem otwory pod te łożyska wiertłem do drewna takim łopatkowym z ty że je trochę zwęziłem bo jak robiłem próby to łożysko luźno było teraz musiałem je wciskać i nie wiem czy nie za ciasno bo jak włożę wałek to dość ciężko to się przesuwa po wałku wiercone było z jednego założenia na wylot na wiertarce stołowej także powinno być prosto. czy tak ma być? że ciasno?